Datum objave: 23. Siječanj 2021

NOGOMET / U sukobu navijača s policijom uoči utakmice Šibenik - Hajduk ozlijeđena dva policajca. Uhićeno devet navijača.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U sukobu navijača s policijom do kojeg je došlo uoči utakmice HNK Šibenik - HNK Hajduk u Šibeniku  ozlijeđena su dvojica policajaca, a uhićeno je devet navijača među kojima je osam pripadnika domaće navijačke skupine i jedan pripadnik navijačke skupine Hajduka. Do sukoba je došlo, priopćila je Policijska uprava šibensko-kninska na Šubićevcu, prije početka utakmice koja je igrana bez nazočnosti gledatelja kada su pripadnici domaće, šibenske navijačke skupine pokušali probiti policijski kordon koji je štitio pristup stadionu. Policijski službenici bili su zbog žestine napada prisiljeni prema skupini navijača upotrijebili sredstva prisile temeljem Zakona o policijskim poslovima i ovlastima. Tijekom policijskog postupanja ozlijeđena su dvojica policijskih službenika, a zbog sudjelovanja u navedenom događaju kao i drugim događajima u blizini stadiona uhićeno je 9 pripadnika navijačkih skupina od kojih 8 pripadnika domaće navijačke skupine i 1 pripadnik gostujuće navijačke skupine. Postupanje prema navijačima je u tijeku u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku i po završetku ćemo obavijestiti javnost o poduzetom.

U utakmici koju su navijači silom željeli vidjeti Šibenik je na svom terenu izgubio s 1 : 0. Šibenik nije bio bez prilika, ali je Hajduk bio bolji, a rezultat je mogao biti i nepovoljniji za Šibenik jer je Hajduk u završnici susreta promašio kazneni udarac.

Iz kategorije: Vijesti