Datum objave: 22. Siječanj 2021

KORONA TIME / Skijanje je out, hit je sanjkanje. Najbliža sanjkališta su u Lovincu i na Plitvicama. Nude i dostavu spize na stazu.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Korona je zadala teške udarce turizmu u cijelom svijetu, a podjednako drastično srušila je ljetne i zimske gušte i putovanja. Zemlje koje imaju snažan zimski turizam Italija, Austrija, Njemačka, Francuska... na koljenima su, a i susjedna Slovenija pokušava na sve načine spasiti što se spasiti može pa mami skijaše da je ipak posjete iako se to čini nemogućom misijom.
U svakom slučaju zbog korone je i u Hrvatskoj zamrlo skijanje. Nema masovnih skijaških migracija prema omiljenim skijalištima u susjednim zemljama, a ako je domaćih skijališta (pre)malo oživjela su - sanjkališta. Neka su zaista atraktivna, a sva su otvorena i pružaju puno dobre zabave i uživanja na snijegu uz odlično organizirano poštivanje epidemioloških mjera. Najbolje sanjkalište u Hrvatskoj je na Sljemenu na Činovničkoj livadi. Odlična sanjkališta uredili i gradovi koji apsolutno nisu poznati kao zimske destinacije - Samobor, Varaždin i Čakovec. Samobor ima čak dva sanjkališta koja pružaju obilje zimskih radosti. Slično je i na Platku gdje najam sanjki košta samo 30 kuna dnevno. Dobrih sanjkališta ima i u Gorskom kotaru, u Delnicama, Vrbovskom, Lokvama, Kupjaku, Čelimbaši...
Dalmaciji su najbliža sanjkališta u Lici. Otvoreno je sanjkalište na Plitvicama. Legendarno dalmatinsko mini skijalište na Mukinju radi kao senzacionalno sanjkalište. Sanjke se nude u najam, a spiza se dostavlja na stazu. Dalmatinci koji su već guštali na snijegu hvale sanjkalište Cvituša u Lovincu nedaleko Gračaca. Snijega ima i kada ga nema jer to sanjkalište ima i snježni top.
Cijene najma opreme su povoljne, a većina sanjkališta je besplatna.

Iz kategorije: Vijesti