Datum objave: 19. Siječanj 2021

SLUČAJ BLAŽEVIĆ / Zbog kršenja epidemioloških mjera Blažević nema namjeru dati ostavku, a o tom slučaju odlučit će Nacionalni stožer

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Davor Božinović, predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite odlučit će o sudbini Nikole Blaževića, šibensko-kninskog dožupana i načelnika županijskog Stožera civilne zaštite  nakon što je objavljeno da je nedavno bio na privatnom druženju s još šestoricom  kolega  bez poštivanja epidemioloških mjera. Daans je i sam priznao da se može govriti o kršenju tih mjera, ali je u  potvrdio je u razgovoru za Šibenski.hr  kazao kako neće sam podnijeti ostavku .

"Mjera vjerojatno jest prekršena ako tako gledate. Ali kažem, moj rođak je pozvao društvo da se nađemo da proslavimo jer je njegova kćer Valentina Blažević brončana u rukometnoj reprezentaciji i sjeli smo i jeli, nismo ni pjevali, ni plesali, ni grlili se, ni ljubili. Sve ljude na slici znam, neke cijeli život, a neke najmanje 20 godina. Viđam se svaki dan s većinom od njih, a ako smo dotle došli da ja ili vi ili bilo tko ne može sjesti s nekim i popričati, onda kvragu sve", objasnio je za Radio Šibenik,

Na objavljenoj fotografiji  jasno se vidi kako je Blažević bio na večeri s najmanje sedam osoba, iz više od dva kućanstva. Također, večerali su u hotelu, gdje je dozvoljeno jesti samo gostima hotela. Uz sve to, Blažević je i lagao. On je Indexovoj novinarki prvo tvrdio da nije večerao u hotelu, nego u "nečijoj kući". Jasno, nije znao reći u čijoj kući je večerao. Iz slika koje su se pojavile na društvenim mrežama jasno je da Blažević nije jeo ni u kakvoj kući, nego da je riječ o hotelskoj sali, piše Index.hr.

Župan Goran Pauk kaže da on ništa neće poduzimati. Odgovornost svaljuje na Nacionalni stožer.

"Ja sam u ovom slučaju nenadležan. Niti sam Blaževića postavljao, niti ću ga smjenjivati. Uostalom, po zakonu to radi Nacionalni stožer", poručio je Pauk.

Iz kategorije: Vijesti