Datum objave: 13. Siječanj 2021

TKO ĆE BITI PETA ŠIBENSKA GRANDECA / Povjerenstvo odabralo osam kandidatkinja, ali nećete odmah doznati imena

Diana Ferić
Diana Ferić

Povjerenstvo za izbor Šibenske grandece izabralo je jutros, među desetak prijedloga koje su poslali građani osam kandidatkinja za tu prestižnu titulu. Taj izbor već petu godinu za redom organizira  Udruga Volim Šibenik.

Riječ je o ženama koje svojim nesebičnim djelovanjem u različitim djelatnostima  pridonose podizanju kvalitete života bilo lokalne  zajednice u cjelini ili nekih  skupina ljudi kojima je potrebna pomoć ili potpora. Iskazale su se na različitim područjima djelovanja od kulture  i humanitarnog rada do zdravstava.

Počevši od sljedećeg tjedna u medijima koji su pokrovitelji ove akcije, a to su Županijski radio Šibenik, Šibenski list te portali ŠibenikIn i Šibenik News bit če predstavljene kandidatkinje.  Konačnu odluku donijet će povjerenstvu u sastavu Danijel Mileta, Dinko Škevin, Željko Krnčević, Živana Podrug, Valerio Baranović, Katarina Rudan i Diana Ferić, a nova Šibenska grandeca bit će  proglašena  uoči Međunarodnog dana žena. 

Cilj  ovog projekta koji je istaknuti žene koje svojim predanim, najčešće samozatajnim radom,  „pomiču granice“ u funkcioniranju lokalne zajednice te nesebično i volonterski pokreću akcije i rade za dobrobit cijele lokalne zajednice,  a u javnosti nisu dovoljno prepoznate.

Tu su titulu do sada ponijele Danči Mihovilović, Irena Bralić, Ana Paić i Snježana Klarić.

Iz kategorije: Vijesti