Datum objave: 04. Siječanj 2021

STIPENDIRANJE ŠIBENSKIH STUDENATA / Grad Šibenik i ove studentske godine osigurao stipendije za 37 studenata u visini od 700 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić uručio je danas Ugovor o stipendiranju Brunu Škovrlju, studentu psihologije Fakulteta hrvatskih studija u Zagrebu. Bruno je jedan od 47 šibenskih stipendista koji su, temeljem javnog natječaja, ispunili kriterije i dobili financijsku potporu Grada Šibenika.

S obzirom na epidemiološku situaciju ugovori su sa studentima potpisivani pojedinačno na ulazu u Gradsku upravu.

„Vjerujem kako će ova sredstva bar malo olakšati studiranje i izdatke koje studentski život nosi sa sobom. Čestitke na ostvarenim stipendijama i mnogo uspjeha u nastavku školovanja.“, poručio je stipendistima zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Visina stipendije iznosi 700,00 kn mjesečno, a bit će isplaćivane za razdoblje od 1. listopada 2020. do 30. rujna 2021. godine.

Povjerenstvo za dodjelu stipendija raspodijelilo je ukupno 47 stipendija u tri kategorije.

U kategoriji stipendija za studente prve godine preddiplomskih studija dodijeljeno je 17 stipendija, uključujući kriterij uspjeha u prethodnom obrazovanju te kriterij socijalnog statusa. Prema istim kriterijima - uspjeha u prethodnom obrazovanju te socijalnog statusa, pravo na stipendiju ostvarilo je i 12 studenata prve godine diplomskih studija. U kategoriji studenata viših godina studija Grad Šibenik dodijelio je 18 stipendija.

Iz kategorije: Vijesti