Datum objave: 04. Siječanj 2021

SIGURNOST U PROMETU / Prvi "rekordi" u 2021. godini - njemački državljanin na A1 kod Pirovca vozio 239 km/h, a njemačka državljanka 206 km/h

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Njemački državljanin (44), vozač BMW-a i njemačka državljanka (45) prvi su ovogodišnji "rekorderi" u prekoračenju brzine. Muškarac je svojim BMW-om vozio čak 239 km/h, a vozačica je bila "nešto slabija", ali još uvijek vrlo solidna - 209 km/h. Oboje su "pali" na autocesti A1 kod Pirovca. Vozač BMW-a platio je masnu kaznu od 9000 kuna, a vozačica je prošla malo bolje s kaznom od 5000 kuna.
Policija ističe ove primjere u izvješću o porastu broja prekršaja nepropisne brzine što je bilo i najčešći uzrok prometnih nesreća na cestama Šibensko - kninske županije. Od 15 nesreća koje su se dogodile od 28. prosinca 2020. do 3. siječnja 2021. godine u kojima je 6 lakše, a jedna teže ozlijeđena, u 12 slučajeva uzrok je bio  nepropisna brzina.

U proteklom tjednu, upozorava policija, utvrđeno i sankcionirano 130 prekršaja među kojima je najbrojniji nepropisna brzina (74), nekorištenje sigurnosnog pojasa (7), nepropisno uključivanje i isključivanje (7), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (5) i tako dalje. Iz prometa je isključeno 11 vozača i 4 vozila.

Obzirom na statističke pokazatelje, na i dalje velik broj zatečenih vozača u vožnji nepropisnom brzinom, Policijska uprava šibensko-kninska poziva vozače da poštuju prometne propise, a posebno ograničenja brzine i korištenje sigurnosnog pojasa, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da ne voze ukoliko im je istekla valjanost vozačke ili prometne dozvole, da upale svjetla na vozilu te da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu.

Iz kategorije: Vijesti