Datum objave: 29. Prosinac 2020

VODIČKI ŽUPNIK POZIVA / Don Franjo Glasnović potaknuo humanitarnu akciju pomoći Petrinji, Sisku i cijeloj Sisačko - moslavačkoj županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Vodički župnik don Franjo Glasnović potaknuo je humanitarnu akciju pomoći Petrinji, Sisku i cijeloj Sisačko - moslavačkoj žuaniji". U svojoj poruci kaže:

" Sve su nas dirnule i potresle vijesti i slike današnje elementarne nepogode i razornog potresa koji je zadesio Petrinju, Sisak, obližnja mjesta, Sisačku biskupiju i našu Domovinu. 

Opet smo pozvani pokazati svoju solidarnost, humanost, kršćansku  ljubav i vjeru na djelu. Hvalevrijedno je što su se već mnogi uključili u različite humanitarne akcije i pomoći za nastradale. Mnogi će, u to iskreno vjerujemo, opet pokazati naše domovinsko zajedništvo i  veliko hrvatsko srce. 

Naša župa u Vodicama organizira caritativnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za nastradale u Sisačkoj biskupiji koji će se uplatiti  Caritasu Sisačke biskupije kao pomoć nastradalima. Uz Petrinu i Sisak nastradalo je još mnogo drugim mjesta i župa kojima je potrebna naša pomoć.

Pozivamo sve koji mogu i prema svojim mogućnostima da svoja novčana sredstva daruju u Caritasovu kutiju koja će biti u ž. uredu i nedjeljom u ž. crkvi na svetim misama. 

Akcija će biti od srijede 30. 12. 2020 – do nedjelje 03. 01. 2021. Ured je otvoren kroz jutro od 9-12h i popodne od 17 do 17.40 prije večernje mise.  Kutija će biti u crkvi na svim sv. Misama u nedjelju. 

Može se  darovati novčani prilog caritasu i za potrebne, svjećicom koja se može upaliti u ž. crkvi a novčani prilog se daruje u kasici svijeća. Crkva je otvorena tijekom cijeloga dana. 

Župa Vodice će iz svoga caritativnog interventnog fonda za potrebite uplatiti zajedno sa prikupljenim darovima vjernika i svoj iznos koji će se darovati Sisačkoj biskupiji i njezinu caritasu. 

Bog nam se u Božiću darovao i pozvao nas da mi po njemu budemo dar jedni drugima.

Braću ljubimo djelom i istinom!".

Iz kategorije: Vijesti