Datum objave: 20. Prosinac 2020

Neno Kužina, najpoznatiji hrvatski katolički novinar otišao je u mirovinu: "Sretan što sam u životu radio ono što sam volio. To je blagoslov."

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Katolički novinar, urednik i prvi voditelj emisije "Mir i Dobro", Šibenčanin Neno Kužina u petak 18. prosinca 2020. godine službeno odradio svoj posljednji radni dan na Hrvatskoj televiziji. Na HRT-u je radio od 1992. godine. Bio je prvi  voditelj emisije Mir i dobro, u kojoj počeo kao novinar, a potom postao i njen urednik. Uređivao je i vodio emisije Blagdansko jutro, Agape i Riječ i život, autor je mnogobrojnih reportaža i dokumentarnih filmova. Bio je urednik Programa religijske kulture HTV-a, a obnašao je i dužnost Hrvatskog društva katoličkih novinara.
Bio je izvjestitelj i komentator tijekom posjeta pape Ivana Pavla II. u Hrvatsku, Sloveniju te Bosnu i Hercegovinu, komentirao je prijenos mise koju je na hipodromu predvodio papa Benedikt XVI. Kao novinar ponikao je u Šibeniku i u rodnom gradu je započeo novinarsku karijeru. Na rastanku s HRT-om Kužina je za Hrvatsku katoličku mrežu kazao:
– Mislim da se najprije treba odmoriti, a onda početi razmišljati o tome što zapravo još mogu dati Crkvi i narodu. Nisam ništa kalkulirao, niti sam u lipnju mislio kako ću u prosincu već biti u mirovini. Sretan što sam u životu radio ono što sam volio i ono što volim. To je blagoslov. Imate ljudi koji zalutaju na neka radna mjesta, bez obzira koji je to segment. Ali, meni se to nije dogodilo i zbog toga sam zaista radostan i Bogu zahvalan što mi je tako nešto omogućio. Zahvalan sam i svima onima koji su me zapravo pratili, ne samo gledateljima, nego i onima koji su me pratili u mome duhovnom rastu, a onda i u ovom rastu novinarskom i uredničkom. Neću ih po imenu nabrajati, oni će se prepoznati. Svima sam zahvalan i želim svima obilje Božjeg blagoslova!
Iako je otišao u mirovinu za očekivati je da Neno, koji je tijekom svoje bogate karijere postao jedan od najuglednijih šibenskih i hrvatskih novinara, neće mirovati.

Iz kategorije: Vijesti