Datum objave: 10. Prosinac 2020

DOBRE VIJESTI / Počela isplata božićnica umirovljenicima, socijalno ugroženima. Studentima božićnica 300 do 500 kuna, a dobit će je i domaćice starije od 60 godina.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Lijepo je u poplavi loših vijesti zbog korone čuti dobre i lijepe vijesti, a trenutno je najbolja vijest da je počela isplata božićnica umirovljenicima, socijalno ugroženima i studentima. Štoviše božićnice za umirovljenike ove su godine usprkos krizi, padu prihoda i traumama zbog korone čak i povećane, a neće biti nezadovoljni ni studenti.
Prema aktualnim informacijama iz inače praznog portfelja dobrih vijesti isplata božićnica umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama počela je u Zagrebu, Umarugu, Pleternici, Čazmi, Splitu, Osijeku, Čakovcu, Sinju, Prekom. Vukovaru, Velikoj Gorici, Murskom Središću, Svetom Filipu i Jakovu, Sutivanu, Malom Lošinju, Daruvaru, Ozlju, Metkoviću, Viškovcima, Novom Vinodolskom, Kaštelima, Dubrovniku, Našicama, Županji, Koprivnici, Gospiću, Suhopolju, Sinju, Đakovu, Samoboru, Lepoglavi, Jastrebarskom, Zdencima, Pločama, Ivanecu, Dugoj Resi, Makarskoj, Vinkovcima, Velikoj Gorici, Svetom Ilijiji, Sinji, Đakovu, Samoboru, Lepoglavi, Jastrebarskom, Zdencima, Pločama i mnogim drugim gradovima i općinama koji brinu o svojim umirovljenicima i potrebitim građanima.
Božićnice se isplaćuju umirovljenicima s ukupnim prihodima od mirovine manjim od 2001 odnosno 2020 kuna, kako je već gdje određeno, a iznose od 150  do 500 kuna studentima 400 kuna, a općina  Viškovo 500 kuna Ludbreg 300 kuna.  U nekim gradovima i općinama umirovljenicima se božićnica uručuje u gotovini na punktovima organiziranim u skladu s epidemiološkim mjerama, drugdje im božićnice donose poštari, ponegdje će dobiti bonove,  a u Splitu će božićnice dobiti na kartici "Moj zlatni Split".

Posebno je dobra vijest da su neke općine Sveti Ilija, Viškovo i Ludbreg uvele božićnice i za svoje studente. U Svetom Iliji Djed Božićnjak studentima daruje 400, Viškovu 500, a u Ludbregu 300 kuna. Sve te općine povećale su božićnice za studente u odnosu na prošlu godinu.

Grad Labin je otišao još jedan lijepi korak dalje - daje božićnicu od lijepih 400 kuna svim svojim domaćicama starijim od 60 godina.

Najbolja vijest bez dvojbe dolazi iz Malog Lošinja gdje su zbog krize umirovljenicima povećali božićnicu s lanjskih 100 kuna na čak 1000 kuna!
Ova izazovna vremena jako su utjecala na građane pa smo upravo iz toga razloga izmijenili Odluku o socijalnom standardu građana, kojom je povećan iznos socijalnog cenzusa, čime smo obuhvatili još veći broj naših socijalno ugroženih građana i obitelji,  dok smo zadržali postojeće standarde u zdravstvu i u svim odgojno obrazovnim institucijama i programima što nam je iznimno važno. Isto tako, ovom odlukom uvećan je i iznos mjesečne pomoći za podmirenje troškova najamnine stana te je omogućena pomoć za podmirenje troškova ogrjeva korisnicima koji nisu korisnici zajamčene minimalne naknade pri nadležnom centru za socijalnu skrb – kaže gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić.  

Iz kategorije: Vijesti