Datum objave: 09. Prosinac 2020

POTICANA STANOGRADNJA U ŠIBENIKU / Objavljen novi javni poziv, pogledajte što će se i kako bodovati

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Grad Šibenik je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Šibenika.

Postojeća lista redoslijeda prvenstva je istekla 16.studenog 2020.godine i zbog promjene odredbi Pravilnika važenje iste nije produženo, što znači da će se temeljem ovog javnog poziva formirati nova lista redoslijeda prvenstva.

Pravo sudjelovanja u postupku natjecanja za stambene kvadrate imaju hrvatski državljani s neprekidnim prebivalištem na području Grada Šibenika u trajanju od najmanje 1 godinu neprekidno ili koji imaju zaključen radni odnos s poslodavcem koji obavlja djelatnost na području Grada Šibenika s tim da svoj rad obavlja u Gradu Šibeniku najmanje 1 godinu neprekidno te u trenutku podnošenja zahtjeva ima prijavljeno prebivalište na području Grada Šibenika.

Podnositelji zahtjeva i članovi njegovog obiteljskog domaćinstva ne smiju biti vlasnici odgovarajuće kuće ili stana odnosno kuće-stana za odmor na području Republike Hrvatske te moraju biti kreditno sposobni ukoliko stan namjeravaju kupiti posredstvom kredita poslovne banke. 

Javnim pozivom precizirani su i kriteriji za bodovanje na listi prvenstva, pa će se tako cijeniti uvjeti stanovanja, stambeni status, vrijeme prebivanja na području Grada Šibenika, broj djece predškolske dobi i djece na redovnom školovanju, školska sprema podnositelja zahtjeva, sudjelovanje u Domovìnskom ratu te uvrštenje na prethodnoj konačnoj Listi reda prvenstva podnositelja zahtjeva ili njegovog bračnog druga.

Isprave i dokaze koji se moraju predočiti  prilikom podnošenja zahtjeva, kao i cijeli tekst Javnog poziva možete pročitati OVDJE.

Zahtjev za kupnju stana iz programa društveno poticane stanogradnje  može se podnijeti u roku od 30 dana od dana objave javnog poziva.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: