Datum objave: 01. Prosinac 2020

KORONAVIRUS DANAS / U Hrvatskoj 2 900 novooboljelih i 75 umrlih, u Županiji 61 novooboljela osoba, a troje starih ljudi je preminulo

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 61 osoba je oboljela od COVID-19 infekcije, a u cijeloj Hrvatskoj je zabilježeno je 2900 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminulo je 75 osoba Ukupno do danas ima 21.250 oboljelih.

Među njima je 2351 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 245 pacijenata..

Među novooboljelima u Šibensko - kninskoj županiji 24 osobe su s područja Šibenika, 14 ih je s područja Knina, sedam s područja Vodica, po četiri s područja Drniša i Pirovca, tri osobe su s područja Bilica te po jedna osoba s područja Rogoznice, Murtera, Tisnog i Promine.

Također, oboljela je i jedna osoba koja trenutno boravi na našem području, a prebivalište joj je drugdje.

Nažalost, preminule se tri osobe starije životne dobi oboljele od COVID-19 infekcije; muška i ženska osoba koje su se liječile u šibenskoj bolnici te ženska osoba koja se liječila u kninskoj bolnici.

U šibenskoj bolnici trenutno se liječi 37 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, a u kninskoj bolnici trenutno se liječi ukupno 15 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Trenutno je 420 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1075 osoba.

Iz kategorije: Vijesti