Datum objave: 17. Studeni 2020

KORONAVIRUS / U Šibensko - kninskoj županiji danas 72 novooboljelih, u Hrvatskoj nešto manje od 1 500

Diana Ferić
Diana Ferić

Čak 72 nova slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije potvrđena su u protekla 24 sata u Šibensko - kninskoj županiji,  među njih ih ima i dalje i iz Cvjetnog doma i iz Doma Mihek u Ražinama. To je do sada najveći broj novooboljelih u jednom danu. Oboljelo je 27 osoba koje imaju prebivalište na području Šibenika, 4 s područja Drniša, 15 s područja Knina, po dvije osobe s područja općina Murter-Kornati, Rogoznica, Bilice i Pirovac te po jedna osoba iz Skradina i Vodica. Oboljelo je i još 9 korisnika Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Šibeniku te 2 korisnik doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik. Također je 5 oboljelih osoba koje borave na području naše županije, a prebivalište im je drugdje.

Na žalost, preminula je ženska osoba starije životne dobi s područja Šibenika.

Trenutno je 211 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Na odjelu infektologije šibenske bolnice liječi se 27 osoba od kojih je jedna osoba na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 678 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 219 uzoraka na SARS-CoV-2 virus.

U posljednja 24 sata u cijeloj Hrvatskoj zabilježeno je 1945 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 pa danas imamo ukupno  15.371. Najviše je novooboljelih u Zagrebu, 421.

Na bolničkom lječenju je 827  pacijenata, a od toga je na respiratoru 196 pacijenata. 

Preminula je 31 osoba. 

Iz kategorije: Vijesti