Datum objave: 12. Studeni 2020

UZ ODLAZAK LEGENDRANOG KRASNODARA RORE / Rora je svom Šibeniku i njegovom nogometnog klubu pomogao u jednom od najtežih razdoblja, u Domovinskom ratu

Diana Ferić
Diana Ferić

Legendarni nogometaš Krasnodar Rora koji je jučer preminuo nije samo počeo svoju nogometnu karijeru u NK Šibenik u koje je igrao od 1962 - 1964. godine kada prelazi u Dinamo nego se svom Šibeniku i klubu vratio i 1992. godine u teškom ratnom razdoblju i to kao trener. Na to nas je danas, u povodu smrti Krasnodara Rore podsjetio Stipe Kedžo, nogometni trener i Rorin prijatelj koji je u to vrijeme bio sportski direktor HNK Šibenik.

Bila je to povijesna godina za HNK HNK Šibenik. Iako jsu srbočetničke snage  brutalno bombardirale Šibenik Uprava kluba je donijela odluku da neće prekinuti natjecanje u Prvoj ligi nego da će sve utakmice i kada su domaćini i gosti igrali izvan Šibenika. Pamti se ta činjenica da te godine niti jednu minutu nisu odigrali na Šubićevcu. Tada im je Krasnodar Rora ponudio svoje trenerske usluge . Tadašnji sportski direkttor Stipe kedžo je to predložio Upravi i Krasnodar Rora kojeg su svi zvali Kraso je došao u svoj Šibenik i to bez naknade. HNK Šibenika je tada igrao kao domaćin na stadionima diljem Dalmacije koji su bili sigurni, za razliku o Šubićevca. Momčad je bila sastavljena najvećim dijelom od domaćih igrača. U njoj su tada igrali i danas vodeći ljudi HNK Šibenik Josi i Ivan Bulat. Vrijedno je spomenuti da su u punom sastavu bili i na posljednjem ispraćaju Dražena Petrovića na čelu s Krasnodarom Rorom i Stipom Kedžom.

"Mislim da se taj Krasin doprinos HNK Šibenik nikada ne smije zaboraviti. Poniknuo je iz njega i ostavio je veliki pečat. Mogu samo mom dragom Krasi poručiti - počivaj u miru dragi prijatelju uz svoje suigrače s kojima si u Šibeniku počeo - Canu, Bubića, Otrova. Mare,a čeka te i tvoj kum Zambi kojeg si prije neki dan u suzama ispratio",  kaže rastuženi  Stipe Kedžo.

Iz kategorije: Vijesti