Datum objave: 22. Listopad 2020

POOŠTRENE EPIDEMILOŠKE MJERE ZA ŽUPANIJU / Nema posjeta staračkim domovima, smanjuje se dopušteni broj ljudi na organiziranim događanjima...

Diana Ferić
Diana Ferić

Nove, pooštrene epidemiološke mjere propisao je danas Nacionalni stožer civilne zaštite na prijedlog Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije . U Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Šibensko-kninske županije navodi se:

- Na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba, a iznimno može biti prisutno do 100 osoba uz uvjet da se takve svadbene svečanosti održavaju samo u prostorima koji redovno mogu organizirati svečanosti za najmanje 3 puta više osoba nego što će ih biti na takvoj svadbenoj svečanostima.

- Na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, a sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom.

- U svim zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti te odvijaju manifestacije, kulturni ili drugi programi, vjerska ili druga društvena okupljanja, obvezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski.

- Zabranjuju se posjeti korisnicima ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja i izlasci korisnika izvan prostora objekata i dvorišta ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja, izuzev ako je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima.

- Organizatori svih društvenih okupljanja na koja je pozvano ili se očekuje više od 20, a manje od 50 osoba, obvezni su stožeru jedinice lokalne samouprave, na čijem području se održava takvo društveno okupljanje, dostaviti obavijest o okupljanju i voditi pisanu evidenciju sudionika.

Iz kategorije: Vijesti