Datum objave: 19. Listopad 2020

UHIĆENI ČEŠKI DRŽAVLJANI / Krali automobile i novčanike pa pokušali podizati novac s ukradenih kartica

Diana Ferić
Diana Ferić

Uhićena su dvojica Čeha koji su osumnjičeni za krađe i računalne prijevare na području Primoštena i samobora pa je u toj istrazi PU šibensko - kninska surađivala s  Policijskom  postajom Samobor. Osumnjičenima za četiri krađe i dvije računalne prijevare u pokušaju.

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 34-godišnjak dana 9./10. listopada u Tribežiću, prvo iz otključane obiteljske kuće 77-godišnjaku otuđio novčanik s dokumentima i bankovnim karticama, mobilni telefon, a nakon izlaska iz kuće je otuđio i osobni automobil Škoda Felicia kojeg je oštećeni u svom dvorištu čuvao za prijatelja, češkog državljanina", priopćili su iz PU šibensko - kninske.

Zatim je utvrđeno da je u istoj noći osumnjičeni 34-godišnjak u mjestu Primošten Burnji 29-godišnjakinji otuđio osobni automobil Renault Modus iz dvorišta.

Utvrđeno je kako je osumnjičeni 34-godišnjak, s prethodno otuđenom bankovnom karticom oštećenog 77-godišnjaka, u dva navrata tijekom 10. listopada pokušao na bankomatu u Primoštenu podignuti novac s računa oštećenog.

Oba otuđena osobna automobila su naknadno pronađena, otuđena Škoda Felicia je imala oštećena dva pneumatika, a odmah su vraćeni vlasnicima.

Osumnjičeni 34-godišnjak i 28-godišnjak su 15. listopada oko 15,10 sati u Samoboru, 41-godišnjakinji otuđili osobni automobil Ford Fiesta, a brzom reakcijom policijskih službenika su zatečeni u automobilu i privedeni na kriminalističko istraživanje dok je automobil vraćen vlasnici.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Iz kategorije: Vijesti