Datum objave: 12. Listopad 2020

NAPAD NA MARKOVOM TRGU / Policajca je ispred ulaza u zgradu hrvatske vlade iz kalašnjikova upucao 22 - godišnjak iz Kutine

Diana Ferić
Diana Ferić

Policajac koji je danas upucan na Markovu trgu u Zagrebu zadobio je četiri prostrjelne rane te se nalazi u Vinogradskoj bolnici. Napadač se nakon pucnjave dao u bijeg, a oko 9 sati je policija javila kako je pronađeno njegovo tijelo te da je počinio samoubojstvo.

Kako se doznaje, napadač je 22-godišnji Danijel Bezuk iz Kutine.

Policija je oko 11 sati objavila prve informacije o napadaču.

"Mogući počinitelj pokušaja teškog ubojstva 31-godišnjeg policijskog službenika jutros na Trgu svetog Marka i ujedno osoba koja je na području Jabukovca počinila suicid je, prema do sada utvrđenim informacijama, 22-godišnji hrvatski državljanin. Osoba nije od ranije poznata policijskim službenicima", objavili su.

Radi se o mladiću iz Kutine koji je iz braniteljske obitelji, piše Index.hr.

Na Facebooku nakon napada ostavio poruku

Bezuk je netom nakon što je pucao u policajca na Facebooku ostavio poruku.

"Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti", napisao je na svom Facebook profilu.

U policajca je pucao, kako se doznaje, iz kalašnjikova koji je navodno uzeo ocu, koji je bio branitelj.

Među fotografijama koje je objavljivao na Facebooku nalazi se i jedna s drvenim modelom puške. Bezuku je na fotografiji prekriveno lice. Na svom je profilu dijelio i snimke pucnjave iz strojnice s YouTubea.

FOTO: Index.hr

Iz kategorije: Vijesti