Datum objave: 01. Listopad 2020

OD DANAS JE JEFTINIJE PARKIRANJE U ŠIBENIKU / Stupio na snagu zimski režim naplate, pogledajte koje su pogodnosti

Diana Ferić
Diana Ferić

Podsjećamo građane da od danas,  01.10.2020. stupa na snagu tzv. „zimski režim“ naplate parkiranja!

U zonama 0, 1 i 1+ sat parkiranja iznosit će 5,00 kuna, u 'zoni 2' sat vremena parkiranja koštat će 3,00 kune, a u A i B zonama, odnosno na  Parkiralištu „Željeznički kolodvor“, u „Dragi“, na parkingu „Izgradnje“, sat parkinga se plaća pet kuna.  

Radno vrijeme uličnih parkirališta je od ponedjeljka do petka, od 7 do 21 sati, subotom od 7 do 14 sati, a nedjeljom se parkiranje neće naplaćivati.  

Cijene dnevnih karata za zone 0, 1 i 1+ su 70,00 kuna, a za 'zonu 2' 42,00  kuna.

Parkirališta s rampom, ona u Dragi, na Željezničkom kolodvoru i kod Izgradnje naplaćuju se od 7 do 21 sat, svakim danom, 5,00 kuna po satu.

Parkiralište „Gat Krka“ radi od 0-24h, po cijeni 5,00 kn sat.

Parkiralište „TEF“ i prostor parkirališta kod bazena u Crnici neće se naplaćivati.

Parkiralište u „Luci“

Gradski parking ugovorio je s Lučkom upravom Šibenik preuzimanje upravljanja parkiralištem Gat Vrulje. Cijena za sat parkiranja od 1. listopada do 31. svibnja biti će pet kuna. Dnevna parkirališna karta izvan sezone naplaćivat će se 70 kuna.

Gradski parking nudi mogućnost kupnje komercijalne mjesečne parkirne karte koju će izdavati građanima i tvrtkama za parkiralište na Gatu Vrulje neovisno o prebivalištu građana ili sjedištu tvrtke po cijeni od 250,00 kn.

Podzemna garaža „Poljana“

Stanari stare gradske jezgre grada Šibenika koja obuhvaća dio naselja Šibenika omeđena na istoku Ulicom Vladimira Nazora i Splitskom ulicom, na sjeveru Ulicom kralja Zvonimra i Zagrađem te na jugu Obalom hrvatske mornarice do zgrade Carine, Obalom Franje Tuđmana, Obalom palih omladinaca, ostvaruju pravo na povlaštenu parkiranje u garaži , svakog dana od 22-07 sati tj. bez plaćanja naknade.

Također korisnici tzv. „otočne karte“ koji imaju prebivalište na otocima ( Krapanj, Zlarin, Kaprije i Žirje), ostvaruju pravo korištenja javne garaže Poljana po povlaštenim uvjetima najduže 1 započeti sat tijekom jednog dana.

Pravo na povlaštenu kartu ima osoba koja:

-Ima prebivalište na navedenim otocima, što dokazuje osobnom iskaznicom

-ima vozilo registrirano na svoje ime, što dokazuje valjanom prometnom dozvolom.

Pogodnosti za korisnike parkirališta:

Sukladno Odluci Gradskog vijeća o korištenju gradskih parkirališta, od 01.10-01.04. na snazi su pogodnosti za korisnike naših parkirališta, a odnose se na parkirne karte kupljene na parkirnim automatima na Obali.

U vremenskom razdoblju od 01.10.do 01.04. u vremenu od 15:00 do 21:00sati,na parkiralištu 0-te zone (Obala palih omladinaca,Obala prvoboraca,Obala Hrvatske mornarice) za cijenu jednog sata parkiranja korisnik parkirališta ostvaruje pravo na dva sata parkiranja,pod uvjetom da je parkirna satna karta kupljena putem automata.

Iz kategorije: Vijesti