Datum objave: 23. Rujan 2020

PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA GRADA ŠIBENIKA / Uručenje nagrada Grada Šibenika, promocija novog filma o Šibeniku, izložbe, besplatan posjet tvrđavama sv. Mihovil i Barone

Diana Ferić
Diana Ferić

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća koja će biti održana u petak, 25. rujna počet će program obilježavanja Dana Grada Šibenika blagdan sv. Mihovila do 29. rujna.

 Kao što je poznato Nagradu Grada Šibenika dobila je Udruga navijača Šibenski funcuti – za izniman doprinos humanitarnom djelovanju tijekom pandemije COVID-19

Za Plakete Grada Šibenika predloženi su fotoreporter Ante Baranić za dugogodišnji predani fotoreporterski rad, za sve bliceve kojima je povijest uhvatio u sadašnjosti sačuvavši je za budućnost, zatim Božidar Baus za osobit dugogodišnji doprinos u području kulture grada Šibenika, potom Petar Popović (posthumno) za nesebičan rad, požrtvovnost i izniman doprinos u razvoju dobrovoljnog vatrogastva u svom Zablaću.

Plaketu Grada Šibenika ponijet će i Rotary klub Šibenik za dugogodišnje humanitarno djelovanje i nesebičnu pomoć u obrazovanju i razvoju mladih šibenskih umjetnika, te Motociklistički klub „Galebi“ Šibenik za humanitarno djelovanje i promicanje sigurne vožnje

Za nagradu Grb Grada Šibenika predložen je Dubravko Jelačić Bužimski za izniman dugogodišnji doprinos razvoju, afirmaciji i promicanju Međunarodnog dječjeg festivala – Šibenik i grada Šibenika.

 U petak će u 19 sati u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić biti otvorena izložba Fotokluba Šibenik 'Šibenik u kadru',a u isto vrijeme u katedralnom muzeju Civitas sacra u produkciji Kulturne udruge Šibenska kartulina bit će premijerno prikazan film "Šibenik za sva vremena", ulicama stare gradske jezgre promenadni nastup imat će Šibenska narodna glazba.

Film Šibenska kartulina ponovno će biti prikazan u Civitas sacri u subotu 26. rujna u 19 sati, a ulaz je za građane slobodan.

U nedjelju 27. rujna na tvrđavi Barone u 10 sati ujutro počinje radionica za djecu.

Program se nastavlja u ponedjeljak 28. rujna u 9 sati na Kvanju  polaganjem vijenaca i odavanjem počasti Šibenčanima kroz povijest i hrvatskom braniteljima poginulima u Domovinskom ratu.

U 18 bit će otvoren Inkubator za nove tehnologije Trokut, a za 19 sati u šibenskoj katedrali zakazana je 'Uočnica sv. Mihovilu'.

U 20 sati ispred glavnog ulaza u Muzej grada Šibenika počinje šibenski kinematografsko-fotografski vremeplov.

Na blagdan sv. Mihovila, u utorak 29. rujna u 10 sati počinje svečana procesija gradom i misa ispred katedrale. Za isto vrijeme zakazana je i šetnja uz vodstvo za građane na temu "Nova istraživanja tvrđave sv. Mihovila" o organizaciji JU Tvrđava kulture.Na tvrđavi Barone u 11 sati koncert će održati domaći bend Bloom, a cijeli dan će građanima biti besplatan ulazak na tvrđave sv. Mihovil i Barone.

Iz kategorije: Vijesti