Datum objave: 17. Rujan 2020

GRADSKA KNJIŽNICA „JURAJ ŠIŽGORIĆ” / Traže se najbolja neobjavljena haiku pjesma, najbolja priča i pjesma na temu školjke i naj plakat na temu klimatskih promjena

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Unatoč problemima koje izaziva pandemija koronavirusa i zastojima u mnogim sferama života Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić” razvila je živu i bogatu kreativnu i stvaralačku aktivnost. Trenutno šibenska knjižnica ima čak tri aktivna natječaja;

1. Natječaj za najbolju neobjavljenu haiku pjesmu:

Uvjeti natječaja: Jedna osoba na natječaj može prijaviti samo jednu pjesmu. Tema pjesme je slobodna. Budući da je natječaj anoniman, pjesmu, u Word dokumentu, treba poslati označenu šifrom, elektroničkom poštom na adresu Knjižnice Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (kao predmet treba navesti „Haiku natječaj“). U istoj poruci treba poslati i razrješenje šifre s osobnim podacima (imenom i prezimenom, adresom i brojem telefona). Rok za slanje pjesme je 11. listopada 2020. Najbolje pjesme bit će predstavljene u Mjesecu hrvatske knjige 2020.

2. Natječaj za najbolju kratku priču i pjesmu ''Baš sam biser!"

Gradska knjižnica i čitaonica „Viktor Car Emin“ iz Opatije u suradnji s Gradskom knjižnicom „Juraj Šižgorić“ Šibenik i Gradskom knjižnicom Samobor raspisala je, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, nagradni natječaj za najbolju kratku priču i pjesmu na temu školjke pod naslovom „Baš sam biser!“.

Natječaj, na koji se mogu javiti mladi od četrnaest do osamnaest godina, traje od od 9. rujna do 10. listopada 2020. Obavijest o natječaju, s propozicijama, nalazi se na mrežnim stranicama opatijske knjižnice ( http://www.gk-opatija.hr ).

 3. Likovni natječaj za učenike osnovnih škola za plakat na temu Klimatske promjene

Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić” Šibenik raspisala je u okviru projekta C-Change (URBACT III PROGRAM), likovni natječaj za učenike osnovnih škola za plakat na temu Klimatske promjene s ciljem podizanja svijesti mladih o klimatskim promjenama i zaštiti okoliša. Natječajni zadatak je izrada plakata s jasnom ekološkom porukom, izraženom slikom i riječju ili samo slikom. 
Prosudbeno stručno povjerenstvo vrednovat će prispjele radove i nagraditi tri najbolja. Izložba odabranih radova u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” Šibenik bit će otvorena 8. listopada 2020. u 11:00.

Rok i način otpreme radova: Radove treba donijeti u Knjižnicu do 3. listopada 2020. ili ih do toga dana poslati klasičnom poštom na adresu:

Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić” Šibenik
Odjel za vizualnu kulturu
n. r. Zdenka Bilušić (uz napomenu “Za likovni natječaj”)
Poljana 6
22000 Šibenik.

 

Iz kategorije: Vijesti