Datum objave: 31. Kolovoz 2020

FESTIVAL ALTERNATIVNE LJEVICE / I FALIŠ ove godine reduciran zbog koronavirusa, donosimo program

Diana Ferić
Diana Ferić

Festival alternativne ljevice(FALIŠ) održat će se u Šibeniku i ove godine unatoč koronavirus i to od 3. do 5. rujna, ali se pogoršana epidemiološka situacija i nagli rast broja oboljelih od koronavirusa u Dalmaciji odrazio na program koji će biti izmijenjen reducira u odnosu na ono što je planirano.

"Prinuđeni smo, zajedno sa našim, za ovu godinu nesuđenim gošćama i gostima, otkazati promocije knjiga Petra Vidova i Borisa Dežulovića, te sadržaj FALIŠ-a prilagoditi novonastalim okolnostima. 

Tako će, umjesto u subotu, petog rujna u 19 sati, promocija djela „Život u limbu – knjiga ožiljaka“, autora Slavena Raškovića i Igora Čoke, biti održana u četvrtak, trećeg rujna u 20 sati. 

U terminu predviđenom za predstavljanje knjige Borisa Dežulovića „Summa atheologiae: Nekoliko heretičkih rasprava o nemogućnosti Svemogućeg“, predavanje na temu „Poetika i politika virusa“ održat će ugledni antropolog i urednik ponajbolje biblioteke na Balkanu – „XX vek“ – dr. Ivan Čolović", priopćili su organizatori.

Teolog dr. Zoran Grozdanov će se priključiti moderatoru Branku Sekuliću i njegovim gostima, don Hrvoju Katušiću i fra Domagoju Runji, na okruglom stolu pod naslovom „Ateizam: Strah od tuđe nevjere ili vlastitog malovjerja?“.

Za vrijeme FALIŠ-a na Maloj loži poštovati sve preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite, ali i da će se svi programi moći pratiti putem live streama

 

Festival alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ)

(3.–5.9.2020.; Trg Ivana Pavla II)

 

Četvrtak, 3.9.:

20:00: „Život u limbu – knjiga ožiljaka“; promocija knjige Slavena Raškovića i Igora Čoke (sudjeluju: Slaven Rašković, Igor Čoko, Aneta Vladimirov; moderira: Davorka Blažević)

21:00: „Amerika 2020.: Krah carstva ovozemaljskog?; predavanje dr. Stipe Grgasa

22:00: „Sva velika braća nas gledaju“; javni intervju s Denisom Perišom (voditelj: Marko Podrug)

Petak, 4.9.:

20:00: „Poetika i politika virusa“; predavanje dr. Ivana Čolovića

21:00: „Ateizam: Strah od tuđe nevjere ili vlastitog malovjerja?“; okrugli stol (sudjeluju: don Hrvoje Katušić, fra Domagoj Runje, dr. Zoran Grozdanov; moderira: Branko Sekulić)

22:00: „Ekonomija sreće“; predavanje dr. Petra Filipića

Subota, 5.9.:

20:00: „1968.: godina koja je uzdrmala svijet“; predavanje dr. Hrvoja Klasića

21:00: „Na braniku povijesti“; okrugli stol (sudjeluju: dr. Snježana Koren, dr. Božo Repe; moderira: dr. Dubravka Stojanović)

22:00: „1971.: Srpski liberali u Hrvatskom proljeću“; predavanje dr. Milivoja Bešlina

Iz kategorije: Vijesti