Datum objave: 14. Kolovoz 2020

POOŠTRILI MJERE / Noćni klubovi i barovi narednih 10 dana zbog pandemije smiju raditi samo do ponoći- odlučio Nacionalni stožer

Diana Ferić
Diana Ferić

Radno vrijeme barova i noćnih klubova od danas je ograničeno do ponoći, prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite, a  nakon jučerašnjeg rekordnog broja zaraženih koronavirusom, a na snazi je sljedećih 10 dana.

"Ovom odlukom donosi se nužna mjera ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata iz kategorije barovi (noćni klub, noćni bar, disco bar i caffe bar) u trajanju od 10 dana", stoji u odluci Stožera.

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ -a  jutros je u emisiji HRT-a "Dobro jutro Hrvatska" kazao  kako je dobro kada država ima 50 zaraženih dnevno jer je to onda brojka koja ide ispod 15 zaraženih na 100 tisuća stanovnika u 14 dana.

"To je nekakva granica koju uzima većina zemalja, iako je Europska komisija odredila 16 kao evaluaciju što se tiče broja novooboljelih. Pustili smo

sve aktivnosti, poput klubova i noćnih barova i sada imamo ovakvu situaciju. U Hrvatskoj trenutno oko 900.000 turista pa su epidemiolozi očekivali povećanje broja novozaraženih, ali ne ovoliko"; istaknuo je.

"Kada imamo ovakvu situaciju da nam brojka naglo skoči, moramo nešto poduzeti. Bilo bi bolje da smo ranije ograničili, ali ni sada nije kasno", naglasio je Capak, osvrčući se na ograničenje rada noćnih klubova do ponoći koje je danas stupilo na snagu.

Izrazio je nadu da će urediti plodom te mjere, kojima je data mogućnost da se na nekoliko dana zatvore klubovi zbog provođenja protuepidemijskih mjera. 

"Mi bi htjeli da se svi drže mjera. Kada bi se svi držali mjera, ne bi bilo problema", poručio je.

Iz kategorije: Vijesti