Datum objave: 03. Kolovoz 2020

DJEVOJKE I MLADIĆI SVAKA ČAST / Šestero bivših maturanata s odličnim rezultatima na državnoj maturi primio danas župan Pauk

Diana Ferić
Diana Ferić

Sad već bivši maturanti Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik: Marko Miljković, Marija Vuletić, Adrian Jablan, Franka Sunjka i Magdalena Zrnić  te maturant Opće gimnazije SŠ Lovre Montija Knin Dioklecijan Jakovčević Brečić pozicionirali su se na prvih pet mjesta na listi državne mature u Republici Hrvatskoj. Tim povodom primio ih je župan Goran Pauk u svom uredu kako bi im često na iznimnim rezultatima.

„Čestitam vam na ovom zaista sjajnom rezultatu, želim vam uspješno daljnje školovanje na fakultetima koje ste odabrali i još mnogo dobrih rezultata u stjecanju novih znanja i vještina. Nadam se da ćete nakon završenog školovanja na fakultetima koja ste sami odabrali zaposliti se u struci, biti uspješni u radu i vratiti se u svoju županiju. Posebice ovdje danas želim se zahvaliti profesorima koji su svojim radom, zalaganjem i prenošenjem znanja doprinijeli da vas motiviraju i usmjere prema interesu za pojedine predmete. Čestitam i vašim roditeljima koji mogu biti sretni i ponosni na svoju vrijednu i talentiranu djecu. Zahvaljujem se i ravnateljima škola čije su sposobnosti i uloga veoma važni u rukovođenju škole“, kazao je župan Goran Pauk te izrazio zadovoljstvo što je prema istraživanjima portala Srednja hr., šibenska Gimnazija Antuna Vrančića na visokom petom mjestu u RH po poželjnosti za program prirodoslovno-matematičkih gimnazija.

Primanju su nazočili i Žaneta Zaninović, zamjenica ravnatelja šibenske Gimnazije i Ivana Relja,  profesorica matematike čiji je učenik Marko Miljković riješio test iz matematike više razine na državnoj maturi sa stopostotnom točnošću i zauzeo prvo mjesto od ukupno 9565 maturanata koji su test pisali. Marko je upisao Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Marija Vuletić zauzela je prvo mjesto riješivši test iz glazbene umjetnosti i treća je na listi za upis na Glazbenu akademiju u Zagrebu, teorijski odjel. Adrian Jablan zauzeo je visoko treće mjesto iz biologije i prvi je na listi za upis na studij Medicinska biokemija u Zagrebu. Četvrto mjesto iz kemije zauzela je Franka Sunjka i prva je na listi za upis na studij Kemije na PMF Zagreb. Magdalena Zrnčić zauzela je peto mjesto iz povijesti i upisala je Njemački i Ruski na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dioklecijan Jakovčević Brečić je zauzeo prvo mjesto riješivši test iz politike i gospodarstva.

„Osim ovdje prisutnih učenika, koji su se pozicionirali na prvih 5 mijesta i drugi naši maturanti postigli su odlične rezultate na državnoj maturi i upisali željene fakultete“, kazala je Žaneta Zaninović, zamjenica ravnatelja šibenske Gimnazije te iskaza zadovoljstvo s ovogodišnjim postignutim rezultatima državne mature.

Sanja Stipaničev Kumanović, pročelnica županijskog UO za prosvjetu, znanost kulturu i sport upoznala je buduće studente s mogućnošću prijave za županijske studentske stipendije.

Iz kategorije: Vijesti