Datum objave: 31. Srpanj 2020

PRIHVAĆEN REBALANS GRADSKOG PRORAČUNA / Zbog koronakrize proračuna Grada Šibenika smanjen za oko 51 milijun kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Na Veleučilištu u Šibeniku danas je, uz pridržavanje epidemioloških mjera i uputa HZJZ-a, održana 21. sjednica Gradskog vijeća grada Šibenika. Gradski vijećnici u sklopu Dnevnog reda usvojili su rebalans Proračuna Grada Šibenika za 2020. godinu. Slijedom okolnosti vezanih uz pojavu pandemije korona virusa Covid-19 na teritoriju Republike Hrvatske pokazalo se nužnim izvršiti ponovno uravnoteženje Proračuna Grada Šibenika za 2020. godinu koji je smanjen za 51.250.000,00 kn.

Vijećnici su usvojili i točke Dnevnog reda koje su vezane uz spomenuti rebalans; Izmjena odluke o izvršavanju Proračuna Grada Šibenika za 2020. godinu, Izmjena Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2020. godini, Izmjena Programa gradnje komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2020. godini, Odluka o izmjenama i dopunama Programa zdravstvene zaštite i pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika za 2020. godinu, Odluka  o II. izmjeni Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju Grada Šibenika za 2020. godinu, Odluka o izmjenama Programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika za 2020. godinu, Plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini osnovnih škola Grada Šibenika za 2020. godinu te Odluka o izmjenama Programa javnih potreba u sportu Grada Šibenika za 2020. godinu.

Vijećnici su usvojili i Prijedlog Odluke o zaduženju Grada Šibenika za kapitalne investicije i EU projekte. Grad Šibenik zadužit će se putem dugoročnog namjenskog kunskog kredita u iznosu 27.500.000,00 kn za realizaciju sljedećih kapitalnih investicija i EU projekata: Bežična gradska mreža i videonadzor; Rekonstrukcija bivšeg kina Odeon u višenamjensku dvoranu; Izgradnja Dječjeg vrtića Ljubica; Uređenje dječjih i sportskih igrališta; Projekt izgradnje infrastrukture poduzetničke zone Podi te Hrvatski centar koralja na Zlarinu. Kredit će Grad Šibenik vraćati 12 godina u koje su uključene i dvije godine počeka od isteka roka korištenja, tako da prva rata dospijeva 1. travnja 2024. godine.

U nastavku sjednice većinom glasova prihvaćen je prijedlog Odluke o osnivanju trgovačkog društva Inkubator za nove tehnologije Trokut Šibenik d.o.o.  Također je usvojen prijedlog Odluke o komunalnoj infrastrukturi Grada Šibenika i njezinom pravnom statusu.

Većinom glasova za ravnateljicu Centra za pružanje usluga u zajednici Grada Šibenika na mandat od četiri godine imenovana je Vlasta Ćaleta. Prihvaćen je prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika te Zaključak o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Statuta JVP Grada Šibenika.

Vijećnici su usvojili Odluku o pokretanju postupka izbora članova Savjeta mladih Grada Šibenika te prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Statuta Osnovne škole Jurja Dalmatinca. Na sjednici su primili na znanje i sljedeća izvješća o radu: Izvješće o radu i ostvarenom programu s financijskim izvješćem Galerije sv. Krševana  Šibenik za 2019. godinu; Godišnje izvješće o stanju društva i Financijskog izvještaja Zelenog grada d.o.o. Šibenik za 2019. godinu; Godišnje izvješće o stanju društva i Financijski izvještaj Vodovoda i odvodnje   d.o.o.  Šibenik za 2019. godinu ; Godišnje izvješće o poslovanju za 2019. godinu s  financijskim izvještajem Bikarca d.o.o.  Šibenik te Izvješće o poslovanju i stanju društva s financijskim izvješćem  TEF d.d. Šibenik za 2019.  godinu, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.

Iz kategorije: Vijesti