Datum objave: 28. Srpanj 2020

SDP / Tonči Restović: "Pozivam gradonačelnika Šibenika i njegovog zamjenika da prestanu graditi sebi spomenike i počnu nešto raditi i u interesu grada i građana."

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Na probleme smrada koji zagađuje Mandalinu te Podsolarsko i Brodaricu, šteti zdravlju građana, ugrožava turizam i nanosi štetu ugledu Šibnika, danas su na konferenciji za novinare govorili Tonči Restović, predsjednik GO SDP Šibenik i Ivan Rajić, potpredsjednik GO SDP. Osim na problem smrada zbog kojeg raste nezadovoljstvo građana, a opravdano negoduju i turisti, Restović i Rajić ukazali su na i na veliki komunalni i prometni problem - nepostojanje nogostupa na prometnom dijelu ceste od željezničke stanice Mandalina do Policijske uprave Šibensko - kninske.

-Nevjerojatno je da na tom dijelu ceste nema nogostupa i da taj problem nije riješen u okviru golemih radova na izgradnje lučice u Vrnaži, kazao je Ivan Rajević, Nevjerojatno je da gradska vlast nije uspjela u sklopu investicije izgraditi nogostupa, a imala je i sredstva i potrebnu mehanizaciju na terenu. Isti je problem na Brodarici gdje nema nogostupa pa su pješaci u latentnoj opasnosti. Problem nije riješen ni prije nekoliko godina kada se na njega ukazivalo, a ni sada kada je prometnica duž obale bila raskopana zbog izgradnje sustava odvodnje. Gradska uprava zanemaruje takve probleme i ne rješava ne samo te nasušne potrebe građana nego ne brine ni o njihovoj osobnoj sigurnosti.

-Svakodnevno primamo veliki broj žalbi građana na neriješene komunalne probleme, te posebno na na smrad i zagađenost zraka, u Vrnaži i Podsolarskom, kazao je Tonči Restović te poručio Željku Buriću i Danijelu Mileti, gradonačelniku i zamjeniku načelnika Šibenika:
Prestanite graditi sebi spomenike, napravili ste ih već dovoljno, hajde sada za promjenu raditi projekte koji su interesu grada i građana. Riješite ovaj smrad koji zagađuje Podsolarsko i Mandalinu, a dopire sve do grada. Na problem smrada u Podsolarskom ukazuje se već godinama, ali ništa nije poduzeto da ga se riješi. Sada imamo novi epicentar smrada gotovo u središtu grada. Pozivam gradonačelnika i njegovog zamjenika: Riješite komunalne probleme Šibenika. Nije to ni teško ni komplicirano. Molim vas učinite nešto za grad i građane. Dovoljno ste napravili da možete šetati gradom i diviti se sami sebi. 

 

 

Iz kategorije: Vijesti