Datum objave: 10. Srpanj 2020

ŠIRENJE ZARAZE KORONAVIRUSOM / Nacionalni stožer jučer se sastao čak dva puta, razmatraju uvođenje novim mjera zaštite

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska je jučer imala među najvećim otkako se koronavirus pojavio broj novooboljelih u jednom danu,a da je stanje kritično potvrđuje i to da se Nacionalni stožer sastao čak dva puta u jednom danu. Virus je ušao i u mnoge bolnice.

 Ukupno je 91 novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen u Hrvatskoj, jedna je osoba umrla a tri su na respiratoru, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite. Stotinu 100 pacijenata je na bolničkom liječenju. Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, od posljedica Covida-19 preminulo je 115 ljudi

 Virus se probija i u zdravstveni sustav, tako da je od početka “novog” vala koronavirusa oboljelo 102 zdravstvenih djelatnika u čak 22 ustanove, a u samoizolaciji se u ovom trenu nalazi 382 djelatnika iz tog sustava.

Prema službenim podacima, oboljelo je 18 liječnika, tri stomatologa, jedan farmaceut, 80 medicinskih sestara, dvije osobe iz administracije te jedan psiholog. Srećom, u svim bolnicama bolest je lokalizirana te su, tvrde nadležni, pronađeni svi kontakti, a prema preporukama epidemiologa određene su im samoizolacije.

Virus se tako u proteklih nekoliko tjedana uvukao u više bolnica: PB Sveti Ivan, KBC Zagreb, KBC Sestre milosrdnice, DZ Zapad - Zagreb, SB Gojak, Stomatološka poliklinika, KB Merkur, tri privatne poliklinike, OB Vukovar, OB Slavonski brod, ZZJZ brodsko-posavski, OB Požega, KBC Rijeka, Dom za starije Sesvete, DZ Drniš, Bolnica u Popovači i NZZJZ Split.

Iz kategorije: Vijesti