Datum objave: 08. Srpanj 2020

Otvoren Obradni centra za metal i plastiku Šibensko - kninske županije. Gospodarstvo dobilo nove razvojne mogućnosti.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Obradni centra za metal i plastiku Šibensko - kninske županije vrijedan 1 603 369,21 eura, danas je otvoren i predan na uporabu. Otvorio ga je šibensko - kninski župan Goran Pauk, a svečanom činu bili su nazočni Radoslav Luburić, ravnatelj Razvojne agencije Županije Zapadnohercegovačke (HERAG) koja je nositelj projekta, ujedno i menadžer projekta Compete Plamet, Branko Bago, načelnika Općine Posušje koja je partner na projektu, Mira Lepur, ravnateljice  Razvojne agencije Šibensko - kninske županije i menadžerice projekta Compete Plamet u Šibensko - kninskoj županiji te Danka Junakovića, višeg savjetnika za tehničke poslove.

-Za Šibensko - kninsku županiju, kazao je Goran Pauk, ovo je značajan i važan projekt budući da su obrada metala, izrada metalnih dijelova strojeva i opreme duga tradicija naše županije. S druge strane tradicija Posušja kao partnera na ovom projektu je obrada plastike. Na te dvije naše tradicijske djelatnosti našli smo zajedničke interese na ovom europskom projektu pa je rad na njegovoj zajedničkoj relizaciji bio logičan i razložan, a to je prepoznala i Europska unija. Kroz projekt s mo dobili dva suvremena tehnološka centra, u Posušju i Šibeniku. Njihovim uređenjem i opremanjem stvorena je infrastruktura neophodna za razvoj tih djelatnosti koje su važan dio naših gospodarstava. Mi u Šibensko - kninskoj županiji u djelatnostima obrade metala i metalnih proizvoda imamo oko 1300 zaposlenih. Imamo dvije velike i tri srednje tvrtke u toj branši koja bitno pridonosi razvoju, zapošljavanju i stvaranju novih vrijednosti.
Nositelj projekt za  čije ostvarenje je 85 posto sredstava doteklo iz fonda programa Europske unije Interreg IPA Prekogranična suradnja Hrvatska -  Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014 – 2020., je Razvojna agencija Županije Zapadno - hercegovačke - HERAG iz Bosne i Hercegovine s partnerima Općinom Posušje iz BiH i  Javnom ustanovom Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.
Projekt se provodi od 15. listopada 2017. godine  do 14. srpnja 2020. godine.

Iz kategorije: Vijesti