Datum objave: 08. Srpanj 2020

CURENJE KLORA U POGONU VODOVODA U LOZOVCU / Mještani kažu da su najprije osjetili vonj u zraku i primijetili su da su se ptice i druge životinje razbježale

Diana Ferić
Diana Ferić
Stanovnici Lozovca koji žive u blizini pogona Vodovoda u kojem je došlo danas do curenja klora ispričali su nam kako  su oko 9.30 sati osjetili oštar miris klora  i peckanje u grlu.
"Odmah smo shvatili da se nešto dogodilo. Odjednom su  pobjegle sve ptice, a sklonište su tražile i domaće životinje. Nazvali smo najprije policiju, pa vatrogasce koji su ih uputili da se jave Vodovodu. Njihovi su djelatnici intervenira oko 10. 30", pričaju Lozovčani koji su evakuirani iz svojih kuća. 
 
 U svom elementarnom stanju kao plin klor je otrovan i nagrizajuća tvar, koja djeluje preko zraka i propisi o njegovom nadzoru su kod nas izrazito strogi. Iako se koristi u više od 300 klornih stanica za dezinfekciju vode možemo biti prilično zadovoljni s mjerama zaštite i obuzdavanju mogućih nesreća. >Nakon 2 000. godine te su nesreće kod nas bile vrlo rijetke. 
Prije toga su se događale prilično često, barem one manjeg opsega s nekontroliranim istjecanjem klora kroz pokvareni ili čak otkinuti ventil. Njihove posljedice su se uvijek ograničavale na prostor u kojem se nalazi klor i vrlo uski krug oko objekta. 
Iz kategorije: Vijesti