Datum objave: 07. Srpanj 2020

DERE BURA / Vjetar napravio nered sa štekatima na šibenskoj rivi i ohladio more na 19 stupnjeva

Diana Ferić
Diana Ferić

Jaka bura koja puše na šibenskom području brzinom i do 130 km / h prevrnula je štekate na šibenskoj rivi i ograde gradilišta, ali Centar 112 nema dojava o posljedicama tog nevremena. "Dobili smo samo dojavu o požaru koji je jutros izbio u Donjem polju, ali je brzo ugaše te da je bura polomila veliki pano "Plodina" u Vodicama", kažu u centru 112. Prema podatcima DHMZ temperatura mora se  u Šibeniku spustila na 19 stupnjeva.

Čitatelji su nam javili da u zaleđu Šibenika te na cesti prema Kistanjama i Skradinu ima polomljenih stabala pa je potreban oprez.

Zbrajaju se štete u Splitu

Splitski vatrogasci u utorak ujutro čiste gradska područja i prometnice uklanjajući štete zbog olujne bure koja je noćas puhala na širem gradskom području izazivajući materijalnu štetu.

Bura je na momente puhala jače od sto kilometara na sat, a njezine posljedice vidljive su jutros u gradu.

Tijekom noći i jutra nekoliko je stabala palo na prometnice i na parkirana vozila. Razbacani su kontejneri i kante za smeće po cijelom gradu, a oštećen je i inventar po štekatima.

Splitski vatrogasci su već do pet ujutro zabilježili tri intervencije uklanjanja stabla s prometnica i to na Marjanu, Šinama i u Ulici slobode.

Olujni vejtar pogodio je i Istru.

Nevrijeme i u Zagrebu

Nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom koje je u ponedjeljak navečer zahvatilo Hrvatsku uzrokovalo je čak 34 vatrogasne intervencije u Gradu Zagrebu te niz u susjednim županijama, a uslijed rušenja stabla na vozilo u vožnji kod Dugog Sela lakše je ozlijeđen vozač.

Nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom uzrokovalo je povećan broj vatrogasnih intervencija u Gradu Zagrebu i susjednim županijama, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Iz kategorije: Vijesti