Datum objave: 15. Lipanj 2020

PRIJEDLOG VIJEĆA GČ STARI GRAD BIT ĆE ISPIT ZA VEĆINU U GRADSKOM VIJEĆU / Staviti izvan snage DPU Pekovac i proglasiti lučko područje

Diana Ferić
Diana Ferić

Vijeće Gradske četvrti Stari grad uputilo je 10. lipnja hitan prijedlog Gradskom vijeću da se u dnevni red sjednice koja će biti održana sutra, u utorak, 16. lipnja uvrsti stavljanje izvan snage DPU Pekovac koji je donesen još 2008. godine i "vrijeme ga je pregazilo" te da se predloži Šibensko - kninskoj županiji da se i taj dio obale proglasi lučkim područjem i stvore zakonski uvjeti za dodjelu koncesije za postojeću dizalicu za brodove.

Tražili su i da se taj prijedlog uputi prije sjednice svim vijećnicima Gradskog vijeća no za to još nema potvrde. Ako na sutrašnju sjednicu dođi svi oporbeni vijećnici velika je vjerojatnost da se to uvrstiti u dnevni red i prihvati jer je Branimir Zmijanović, donedavni vijećnik HDZ -a prešao u oporbu nakon što je pristupio Domovinskog pokretu, a on je, kao predsjednik Vijeća GČ Stari grad i potpisnik tog prijedlog. Bit će to i dobar pokazatelj tkosada ima većinu Gradskom vijeći i ima li HDZ svoje "žetončiće".

U obrazloženju stoji kako DPU Pekovac nije usklađen s GUP -om. Po njemu ne bi bilo moguće obnoviti ni zgradu JK Val jer on predviđa njezino rušenje i gradnju na dugoj lokaciji, a svi podržavaju to da je na istom mjestu podignuta nova zgrada.

U prilog prijedlogu da se izvan snage stavi DPU Pekovac i to područje proglasi lučkim područjem ide i peticija za ostanak dizalice za brodove potpisali brojni stanovnici Doca. To ne znači, kažu, da ne tom mjestu žele nekakav škver, već samo stvaranje zakonskih uvjeta za ostanak dizalice kojoj je legitimitet davalo i to što je, unatoč tome što za nju nije bilo moguće dodijeliti koncesiju, Grad Šibenik imao potpisan ugovor s privatnikom za njezino korištenje.

Iz kategorije: Vijesti