Datum objave: 04. Lipanj 2020

DUJIĆ "ISPRAVIO" STVAR / Sud časti Županijskog odbora HDZ -a ipak je danas iz stranke bezuvjetno izbacio Josipu Rimac i Marinka Tokmakčiju

Diana Ferić
Diana Ferić

Bivša državna tajnica Josipa Rimac i kninski gradski vijećnik Marinko Tokmakčija bezuvjetno su danas ipak izbačeni iz HDZ-a iako je zaključak jutrošnjeg sastanka bio da neće donijeti odluku i da traže dodatna objašnjenja. Ali...

"Sud časti na jutrošnjoj sjednici nije donio odluku o stegovnom postupku u slučaju Rimac i Tokmakčije zato što na njoj nije bio prisutan predlagatelj Nediljko Dujić. Nakon što je sjednica Suda časti nastavljena danas u podne na njoj je donesena jednoglasna odluka o bezuvjetnom izbacivanju Rimac i Tokmakčije iz stranke ", kazao je novinarima Dujić na konferenciji za novinare.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer odredio je u subotu, na prijedlog USKOK-a, jednomjesečni pritvor bivšoj državnoj tajnici Ministarstva uprave Josipi Rimac i još šestero osumnjičenika. Jednomjesečni pritvor određen je HDZ-ovoj načelnici Gračaca Nataši Turbić, kninskom gradskom vijećniku Marinku Tokmačiji, Ružici Njavro i Anti Sladiću. Istražni zatvor im je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, dok je odbijen USKOK-ov prijedlog da im se istražni zatvor odredi zbog moguće opasnosti od ponavljanja djela.

Uz njih, sudac istrage odredio je pritvor i za vlasnika tvrtke C.E.M.P. Milenka Bašića i direktora te tvrtke Dragana Stipića koji trenutno nisu dostupni hrvatskim redarstvenim vlastima.

USKOK je u subotu, nakon provedene opsežne akcije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) u aferi Vjetroelektrane, donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika, koje se sumnjiči za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Prijavljeni su i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, šef splitske ispostave Hrvatskih šuma Ivan Melvan, direktor Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Tomislav Jureković, zagrebački poduzetnik Josip Ravlić, kninski poduzetnik Nikola Lapčić i u petak smijenjena pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac.

Iz kategorije: Vijesti