Datum objave: 04. Lipanj 2020

SUD ČASTI ŽUPANIJSKOG HDZ - a / Zatražili su dodatno objašnjenje o pokrenutom stegovnom postupku protiv Josipe Rimac

Diana Ferić
Diana Ferić

Sud časti HDZ -a  Šibensko - kninske županije, koji je danas odlučivao o izbacivavnju Josipe Rimac iz stranke nakon što je jučer protiv nje  i kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmakčije Županijski odbor HDZ-a Šibensko-kninske županije pokrenuo stegovni postupak nije donio odluku.  Zatražili su dodatne informacije, kako javlja N1. Rok  za donošenje odluke 90 dana.

Nediljko Dujić, predsjednik ŽO HDZ -a  je izvijestio da je na jučer održanoj telefonskoj sjednici jednoglasno donesena odluka da se protiv Josipe Rimac i Marinka Tokmakčije pokrene postupak i dodao da će se ta odluka odmah proslijediti Sudu časti županijskog HDZ-a. "Mislim da je u ovom slučaju vrlo jasna situacija i ne vidim da je potrebno pribavljanje dokaza", kazao je Dujić.

Podsjetimo, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer odredio je u subotu, na prijedlog USKOK-a, jednomjesečni pritvor bivšoj državnoj tajnici Ministarstva uprave Josipi Rimac i još šestero osumnjičenika.

Jednomjesečni pritvor određen je i HDZ-ovoj načelnici Gračaca Nataši Turbić, kninskom gradskom vijećniku Marinku Tokmakčiji, Ružici Njavro i Anti Sladiću. Uz njih, sudac istrage odredio je pritvor i za vlasnika tvrtke C.E.M.P. Milenka Bašića i direktora te tvrtke Dragana Stipića koji trenutno nisu dostupni hrvatskim redarstvenim vlastima.

Iz kategorije: Vijesti