Datum objave: 01. Lipanj 2020

PREMIJER PLENKOVIĆ : Josipa Riamc i ostali uključeni u aferu "vjetroelektrane" bit će isključeni iz stranke

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatski premijer  i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da bi Josipa Rimac i drugi članovi stranke upleteni u „aferu vjetroelektrane” trebali biti isključeni iz stranke, prenosi Index.hr.

„Da, bez ikakvih dilema. Iz ovoga što svi vi čitate bilo bi jako loše da netko tko radi za svoj račun, a ne za ono za što ima ulogu u Vladi. To je jednostavno nedopustivo”, rekao je Plenković novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a upitan za osobni stav misli li da bi Rimac i drugi zbog te afere trebali biti isključeni iz stranke.

Nema popusta

Predsjednik HDZ-a poručio je i kako je Predsjedništvo stranke najoštrije osudilo aferu vezanu uz bivšu državnu tajnicu Josipu Rimac te je zadužilo županijske organizacije da hitno pokrenu stegovne postupke protiv svih koji su involvirani u to.

„HDZ je privržena borbi protiv korupcije i ne želimo da ovakve situacije – neodgovorno ponašanje pojedinaca, na bilo koji način utječu na sliku stranke i među hrvatskim biračima”, kazao je.

Naglasio je kako svi članovi stranke koji su involvirani u tu aferu moraju odgovarati te tu „nema nikakvog popusta”. Poručio je i kako ti ljudi to nisu radili u ime HDZ-a, već za vlastiti profit.

Smatra kako HDZ zbog toga ne bi trebao biti kažnjen na predstojećim izborima jer su to akti pojedinaca, a nikakav plan neke organizacije.

Na novinarski upit potvrdio je kako je s bivšim ministrom obrane razgovarao o tome da bude nositelj liste u desetoj izbornoj jedinici ali, kako je rekao, Krstičević ovaj put neće ići na parlamentarne izbore

Iz kategorije: Vijesti