Datum objave: 01. Lipanj 2020

TURISTIČKA SEZONA / Svibanj smo u Šibeniku ispratili sa samo 115 turista, tek danas se otvara hotel Bellevue, a u Solarisu samo Jure

Diana Ferić
Diana Ferić

Samo 115 turista bilo je  na jučerašnji dan, 31. svibnja u Šibeniku  i to najviše u kampovima, 67, potom u privatnom smještaju 44, a u hotelima samo četvero. Do jučer su radili Jadran, Life Palace i Panorama,a  danas se otvaraju hoteli Bellevue i Jure u Solarisu. Takav početak turističke sezone se i očekivao s obzirom na koronakrizu.

"Većina rezervacija za lipanj je već prije otkazana, ali pomalo stižu nove rezervacije za isti mjesec te srpanj i  kolovoz. Za te mjesece dio prethodnih rezervacija stoji, a dolaze i nove", kaže  Dino Karađole, direktor TZ Grada Šibenika.

Nešto manje od polovice turista su  Nijemci, slijede domaći gosti kojih je 36 domaćih te još po nekoliko Austrijanca  i  stanovnika nekih drugih država.

Ljudi koji vode hrvatski turizam su optimisti.

"Hotelijeri se pripremaju u skladu s novim mjerama operativnog poslovanja i bit će spremni za goste. Dobro je što Europska komisija podržava da se države između sebe mogu i bilateralno sporazumijevati o uvjetima prekograničnog prometa i da se najavljuje skori dogovor sa Slovenijom, a potom i s drugim zemljama. Dakako, puno ovisi i o tome što će se događati s virusom, kako kod nas tako i kod drugih, ali ako se u iduća dva-tri tjedna dogovori režim prelaska granice i s Češkom, Mađarskom, Poljskom, Austrijom, gdje je situacija s virusom slična našoj, mogli bismo reći da smo daleko od toga da proglasimo lipanj izgubljeni", izjavio je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma

 I ministar turizma  Gari Cappelli vjeruje da će se u lipnju intenzivirati turistički promet prema Hrvatskoj, a direktor HTZ-a podsjeća da je to mjesec u kojem se inače ostvaruje 15 posto godišnjeg rezultata.

Iz kategorije: Vijesti