Datum objave: 25. Svibanj 2020

OPLJAČKANA ILEGALNA VILA S BAZENOM NA ZMAJANU / Četrdesetogodišnjak ukrao televizor, glazbenu liniju i građevinsku opremu u vrijednosti oko 60 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

 Bespravno izgrađena kuća s bazenom na nenaseljenom otoku Zmajanu, gradnja koje je ovih dana postala medijska tema našla se i na meti lopova kojeg je policija privela i nakon kriminalističke obrade  osumnjičila za tešku krađu na štetu tvrtke iz Tribunja.  Riječ je  40-godišnjaku koji je  u vremenu od 5. do 18. svibnja provalio u tu kuću i ukrao  televizor, zvučnike, bušilicu, brusilicu i razni alat.  Nastala šteta je procijenjena na  oko 60. 000 kuna.

Protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Tu je ilegalnu vilu s bazenom prije nekoliko godina izgradila tribunjska tvrtka Orut iza koje stoji njemačke firme Casada Group iz Paderborna. Zatražili su legalizaciju za koju, čini se nema temelja, ali postupak se još vodi. Ta nevjerojatna priča o tomu da se netko usudio na nenaseljenom otoku, na kojem je zabranjena gradnja izgraditi vilu i još je legalno iznajmljuje za oko 50 000 kuna na tjedan objavljena je nedavno, ali u kontekstu priče da je suvlasnik čestice suprug donedavne saborske zastupnice Branke Juričev Martinčev koja kaže da o toj gradnji ni ona niti njezin suprug nisu imali pojma dok ih nije nazvao novinar Telegram.hr, koji je o tome prvi pisao.

Iz kategorije: Vijesti