Datum objave: 19. Svibanj 2020

TURSKA AGENCIJA TIKA U AKCIJI / Društvu Crvenog križa Šibensko-kninske županije uručena vrijedna donacija, 200 humanitarnih paketa

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstavnici Turske agencije za suradnju i koordinaciju TIKA, isporučili su danas 200 humanitarnih paketa Društvu Crvenog križa Šibensko-kninske županije. Donacija je namijenjena potrebitim građanima naše županije pogođenih krizom prouzročenom koronavirusom. Ukupna vrijednost paketa koji sadrži živežne namirnice iznosi cca. 350 kuna.

Zamjeniku župana i načelniku Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Nikoli Blaževiću i ravnateljici Društva Crvenog križa Šibensko-kninske županije Tonki Mikulandra donaciju je uručio koordinator-ataše programsko-koordinacijskog ureda TIKA-e u Zagrebu, g. Hasim Koc.

               

„Naša donacija je poklon turskog naroda hrvatskom narodu, odnosno Republike Turske prijateljskoj Republici Hrvatskoj. To je jedan skroman doprinos nastojanjima da se pomogne građanima pogođenima krizom koronavirusa u Hrvatskoj. Naš je cilj raditi na boljoj suradnji i povezivanju naša dva naroda.“, kazao je g. Hasim Koc.

Koordinatoru programsko-koordinacijskog ureda TIKA-e u Zagrebu, zahvalio je zamjenik župana Šibensko-kninske županije Nikola Blažević.

„Vaša donacija nipošto nije skromna, te vam zahvaljujem u ime svih onih potrebitih građana kojima će ova pomoć jako puno značiti. Podrška u vremenu krize dokaz je prijateljstva naših država, koje je posebno došlo do izražaja tijekom Domovinskog rata kada je Republika Turska pružila svoju pomoć Republici Hrvatskoj i hrvatskom narodu. Donaciju će preuzeti Crveni križ koji će najbolje znati kome je treba proslijediti.“, kazao je zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Nikola Blažević.

Ravnateljica Društva Crvenog križa Šibensko-kninske županije Tonka Mikulandra također je zahvalila na donaciji, te kazala kako će 200 paketa živežnih namirnicama biti podijeljeno društvima Crvenog križa u Šibeniku, Kninu, Drnišu i Vodicama.

Osim stanovnicima Šibensko-kninske županije, Turska agencija za suradnju i koordinaciju –TIKA osigurala je humanitarnu pomoć za stanovnike s područja Karlovca, Županje, Gospića, Siska i Zagreba. Ukupno 1100 paketa.

Turska agencija za suradnju i koordinaciju - TIKA međunarodna je agencija Republike Turske s uredima u 60 zemalja svijeta. U 28 godina postojanja Agencija pruža humanitarnu pomoć u svijetu i aktivni su na područjima odgoja i obrazovanja, zdravstva, tehnološkoga razvoja, građevine, sporta i dr.

Iz kategorije: Vijesti