Datum objave: 14. Svibanj 2020

JOŠKO ŠUPE O KORONAVIRUSU U CVJETNOM DOMU / Kako je sve bilo po propisu kada se nakon naputka Stožera slavio rođendan štićenika?

Diana Ferić
Diana Ferić

Ako je sve rađeno po propisu kako su onda na proslavi rođendana koji je održan 7 dana poslije naputka ministarstva o zabrani posjeta domovima na istom tom rođendanu bili zamjenik gradonačelnika, dožupan i članovi obitelji?, stoji u priopćenju za javnost koje je danas uputio Joško Šupe, predsjednik ŽO SDP -a Šibensko - kninske županije nakon što je jučer objavljeno da je jedna štićenica Cvjetnog doma u Šibeniku pozitivna na bolest COVID 19.

U priopćenju stoji:

"Povodom zaista tužne vijesti o pojavi zloćudnog koronavirusa u Cvjetnom domu, kojom smo svi dotučeni, postavlja se pitanje kako je i odakle virus došao u dom, jer se po riječima ravnatelja od prvog dana poduzimaju sve propisane mjere.

Činjenica je da su radovi na energetskoj obnovi zgrade zabranjeni, da se rade testiranja svih zaposlenih i korisnika koji imaju povišenu temperaturu, no činjenice su i sljedeće:

  • 27.2.2020. naputkom resornog Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku zabranjen je posjet u ustanovama u sustavu socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja djeci, mladima, starijim i nemoćnih osobama
  • 2.3.2020. dakle tjedan dana iza naputka u Cvjetnom domu održana je proslava rođendana na koji su slavljenicima došli čestitati šibensko-kninski dožupan Nikola Blažević i šibenski dogradonačelnik Paško Rakić

Iskreno se nadamo da situacija neće eskalirati i da neće biti najgoreg scenarija, ali molimo župana da nam odgovori da li su temeljem gore navedenih činjenica bile poduzimane sve propisane mjere i tko će za sve biti odgovoran?".

 

Iz kategorije: Vijesti