Datum objave: 07. Svibanj 2020

VRTIĆI SPREMNI ZA POVRATAK DJECE / U posebnim epidemiolškim uvjetima vrtiće će pohađati oko 300 mališana

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski vrtići, u koje se djeca vraćaju od ponedjeljka 11. svibnja, spremni su za rad u novim uvjetima i za sve mjere koje su propisali epidemiolozi, izvijestili su njihovi ravnatelji  šibenskog gradonačelnika na jutrošnjem sastanku. Radit će se u manjim grupama, uz pojačane higijenske standarde, redovitu dezinfekciju prostora i igračaka. Pojedini predškolski objekti koji prostorno ne zadovoljavaju propisane epidemiološke upute neće biti u funkciji već će djeca pohađati vrtić koji udovoljava svim propisanim uputama o čemu su roditelji već obaviješteni.

Zajednički sastanak ravnatelja gradskih, privatnih i vjerskih vrtića s predstavnicima Grada Šibenika održane je Uoči ponovnog početka rada. Prema do sada iskazanom interesu, u vrtiće će se od ponedjeljka ponovo vratiti 300-tinjak djece.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić pohvalio je izvrsnu reakciju dječjih vrtića koji su čitavo ovo vrijeme putem interneta i aplikacija ostali u kontaktu s djecom i roditeljima i organizirali čitav niz edukativnih i zabavnih internetskih sadržaja. Posebno se zahvalio djelatnicima koji su uspijevali organizirati siguran prihvat djece za one roditelje koji nisu imali drugog izbora.

„ S obzirom na epidemiološku situaciju u našem gradu, ali i županiji, koja je više nego zadovoljavajuća ne očekujemo probleme. Drago mi je čuti da su sve ustanove spremne za rad u novim uvjetima, a Grad će nastaviti pružati podršku šibenskim vrtićima u prevladavanju poteškoća koje donosi novonastala situacija“, poručio je gradonačelnik Željko Burić.

Na današnjem sastanku dogovoreno je i kako upisi u pedagošku godinu 2020./2021. započinju u ponedjeljak, 18. svibnja 2020. godine i trajat će do petka, 5. lipnja 2020. Kao i ranijih godina upisi će se provoditi putem elektronske aplikacije e-Upisi, a detaljnije informacije za roditelje bit će objavljene na internetskim stranicama vrtića.

Iz kategorije: Vijesti