Datum objave: 30. Travanj 2020

POBUNA STANARA UZ ZVONIMIROVU ULICU / Uređenjem novih parkirnih mjesta dovode u opasnost živote nas koji autima izlazimo na tu ulicu

Diana Ferić
Diana Ferić

Zadovoljstvo  zbog uređenja i otvaranja Ulice Kralja Zvonimira ne dijele stanari  uličice koja na tu ulicu izlazi odmah nakon zgrade "Vodovoda i odvodnje".  Njih nekoliko zaustavilo je gradonačelnika Željka Burića danas na putu prema Vatrogasnom domu ispred kojeg je održana konferencija za  novinare u povodu otvaranje te ulice. Ukazali su mu da će iz svoje uličice izlaziti na glavnu ulicu uz veliki rizik jer  su ispred zgrade "Vodovoda i odvodnje" uređena tri parkirna mjesta pa će im automobili zaklanjati vidik, a vozači na tom dijelu ceste inače voze vrlo brzo.

"Nije nam jasno zbog čega su tu stavili ta parkirna mjesta i nas stanare doveli u opasnost. I prije je bilo iz naših uličica opasno izlaziti na glavnu ulicu. Puno nas je doživjelo i prometnu nezgodu. U ovoj uličici ima petnaestak kuća.  Nismo zadovoljni ni s tim da jedino ispred naše uličice nema isprekidane crte pa možemo na cesti izići samo u pravcu Doma zdravlja, a ako želimo otići prema centru grada moramo se otići okrenuti tek na Meterize", kazali su nam.

Gradonačelnik Burić ih je sasluša i obećao im da će te  primjedbe analizirati s prometnim stručnjacima i da će njihova "biti zadnja".

"Ta parkirna mjesta u prvom redu su namijenjena roditeljima koji imaju djecu u obližnjim vrtićima, a koji se sada nisu imali gdje parkirati. Vidjet ćemo što kažu stručnjaci za promet pa ćemo po tome postupiti", izjavi je gradonačelnik Burić.

Danijel Mileta koji živi u ulici iznad te ističe da i bez tih parkirnih mjesta ne bi bilo moguće iz te uličice izlaziti u pravcu središta grada jer je riječ o okuci na kojoj to nije dopušteno.  

Iz kategorije: Vijesti