Datum objave: 29. Travanj 2020

ŽUPANIJSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE / Troje novooboljelih na području Šibensko - kninske županije, 41 osoba se oporavila od početka epidemije

Diana Ferić
Diana Ferić

Tri novooboljele osobe od bolesti COVID 19 potvrđene su danas u Šibensko - kninskoj županiji. Riječ je o dvije osobe s područja Općine Biskupija koje su kontakt s prethodno oboljelom osobom povezano uz kninsku bolnicu i jednoj osobi s područja Grada Drniša, također kontakt s prethodno oboljelom osobom. S današnjim danom, od početka epidemije, na području županije broj zaraženih osoba je 89 od kojih je oporavljenih 41.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 4 pacijenta od kojih je jedan i dalje na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 77 osoba, od čega je 42 kontakt s oboljelim od COVID-19. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1357 uzoraka.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske je zaprimljena 1 dojava o kršenju mjere samoizolacije, temeljem koje je provjerom na terenu utvrđeno da nije bilo kršenja izrečene mjere.   

Stožer civilne zaštite ŠKŽ apelira na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku sliku.

Iz kategorije: Vijesti