Datum objave: 27. Travanj 2020

POVJEROVALI IM, A ONI IH OPLJAČKALI / Šibenska policija obradila dva slučaja novčane prevare, pogledajte što se dogodilo

Diana Ferić
Diana Ferić

Kriminalističku obradu dvaju slučaja prevare dovršila je proteklog vikenda šibenska policija i protiv počinitelja podnijela kaznene prijave.

U Odjelu općeg kriminaliteta, Službe kriminalističke policije, je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom osumnjičenim za prijevaru na štetu 48-godišnjaka.

"Osumnjičeni je, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica oštećenog doveo u zabludu da će mu vratiti novac u iznosu od 36 000 kuna koji mu je on posudio 13. rujna prošle godine o čemu je izdana i potvrda. Budući da ga nije vratio oštećeni je protiv njega 17. travnja podnio kaznenu prijavu.", objašnjava Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.          

Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava.

            U tom je policijskom odjelu dovršeno i kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom osumnjičenim za prijevaru na štetu 63-godišnjaka.

Osumnjičeni je radi pribavljanja imovinske koristi lažnim prikazivanjem činjenica od oštećenog u prosincu 2018. godine uzeo 66. 000 kuna, navodno za osiguranje njegovog liječenja i nije mu ih vratio do 15. lipnja, kakav je bio dogovor.       

         I protiv njega će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava.

Iz kategorije: Vijesti