Datum objave: 22. Travanj 2020

ONO ŠTO MOŽE U BERLINU I RIJECI U ŠIBENIKU NIJE POŽELJNO / Šibenski Kino klub prvi je u Hrvatskoj pripremao projekciju filmova na pročelju zgrada, ali ....

Diana Ferić
Diana Ferić

Riječki  Novi list  izvijestio  je o posebnoj  atrakciji u doba koronavirusa -  s jednog od nebodera na Turniću, jednom od riječkih gradskih kvartova,  puštena je projekcija popularnog animiranog filma WALL-E na oduševljenje susjeda koji su imali priliku uživati u filmu. Hrvatska televizija je prije nekoliko dana na kraju udarnog Drugog dnevnika emitirala prilog o tome kako Berlinčani u karanteni gledaju filmove na pročeljima zgrada. Ono što može u Berlinu i Rijeci u doba koronavirusa u Šibeniku ne može! Zašto? To je pravo pitanje!

Poznato je da je Kino klub Šibenik, na čelu s Nikicom Šupe prvi u Hrvatski planirao projekt "Kino na zgradi". Željeli  su na pročelju zgrada u šibenskim kvartovima projicirati  jedan  od kultnih filmova Charlie Chaplina kako bi Šibenčane zabavio u vrijeme kada su već u depresiji zbog izolacije u svojim domovima. Jedina publika na otvorenom prostoru bio bi Šupe koji bi "puštao" film, a gledatelji bi bili na svojim balkonima i prozorima. Već je sve bilo spremno za prvu projekciju na Šubićevcu, na zgradi ispred Centra za odgoj i obrazovanje i to ne slučajno upravo na tom mjestu.  Organizatori su željeli njihovim štićenicima uljepšati dane izolacije. Šupe je o tome obavijestio gradski  Stožer civilne zaštite, a oni su mu, nefleksibilno kakvi jesu,  umjesto da podrže tako nešto što ni na koji način ne narušava mjere Nacionalnog stožera, uzvratili  da se mora  pridržavati Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja koju je 19.04.2020. donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske (CZRH). Videći  da je "vrag odnio šalu" i da fleksibilnosti nema,  Šupe je odustao.

Nema druge nego probati još jedna put, ali  sad to više nije atrakcija! A mogli smo biti prvi i uzor ostalima.

Iz kategorije: Vijesti