Datum objave: 22. Travanj 2020

ŠIBENIK ŠALJE UNIVERZALNU PORUKU U SVIJET / Večeras prigodni perfomance pod nazivom "EARTH vs. COVID-19 koji je potaknuo Zoran Lučić Luca

Diana Ferić
Diana Ferić

Multimedijalna instalacija i performans pod nazivom "EARTH vs. COVID-19", u trajanju od 4 minute bit će organizirana danas, na Dan planeta Zemlje, u Šibeniku na poticaj Zorana Lučića Luce,a moći će se pratiti na Facebook stranicama Grada Šibenika i šibenske Turističke zajednice, Jk Val i Šibenik IN -a. Mjesto događanja je Opća bolnica Šibenik.

"U skladu sa trenutnom situacijom na samom događanju sudjelovati će nas petero i biti ćemo propisno udaljeni jedan od drugog. Iz tog razloga radimo sa minimalnim tehničkim uvjetima, ali sam siguran da ćemo zadovoljiti sve tehničke potrebe. Molio bih vas da iz topline svog doma pratite ovaj događaj live na jednoj od navedenih Facebook stranica i da isti događaj podijelite na svojoj stranici, a isto tako da zamolite i svoje prijatelje, posebno u drugim državama, da naprave isto. Želja mi je da ovu poruku, a multimedijalna instalacija i performans šalju važnu poruku, "OSTANI DOMA" I "BORBA PLANETA ZEMLJE PROTIV COVID-19", obiđe cijeli svijet jer 22.travnja je DAN PLANETA ZEMLJE. Za to ste nam potrebni vi i vaši prijatelji. Jedna tako snažna poruka iz jedne male gradske bolnice, malog grada na obali Jadrana i male države Hrvatske", kaže Zoran Lucić Luca.
Na postojeću instalaciju "WORLD STAY HOME" koja prikazuje osvjetljenu planetu Zemlju s četiri kućne lampe raspoređene na četiri strane svijeta, koje nose poruku - svijete ostani doma (jer lampe su simbol doma i obitelji) izvest će performans "EARTH vs. COVID-19", a predstavlja borbu čovječanstva protiv Korona virusa. Plesačica Maja Lauric predstavlja čovječanstvo i ona će pokretima tijela, plesom i mimikom uprizoriti borbu sa svjetlećim kuglama koje predstavljaju Korona virus i u toj borbi pobijediti. Glazbu je skladao i izveo Nino Nimac posebno za ovu priliku. Zbog ograničenja broja ljudi koji smiju biti prisutni Nino Nimac snimio je glazbu u studiju. Kostim za ovu priliku izradile su "Sany design by Đina Grbin i "Robe i Mima".
Organizatori su: Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika, Opća bolnica Šibenik, JK Val Šibenik i Light is life.

Iz kategorije: Vijesti