Datum objave: 20. Travanj 2020

UREĐENJE SE BLIŽI KRAJU / Postavlja se čelična konstrukcija između ulaza i izlaza u podzemnu garažu na Poljani pod budnim okom sve trojice gradskim čelnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Posebnu pozornost izazvao je jutros specijalni teret koji je dopremljen u središte Šibenika, na Poljanu. Riječ je o čeličnoj konstrukciji površine 100 četvornih metara koja će biti postavljena između ulaza i izlaza u podzemnu garažu.  Dopremljena je šleperima uz posebnu pratnju.

Za građane je atraktivno i njezino postavljanje pa nisu izostali ni "kibiceri", a sve su budnim okom partilila sva trojica šibenskih gradskih čelnika - gradonačelnik Željko Burić i njegovi zamjenici Danijel Mileta i Paško Rakić.

"Čelična konstrukcija je površine oko 100 m2, a masa joj je 13 tona sa stupovima. Izrađena je u brodogradilištu Brodosplit u Splitu. Kao i dva ulaza u garažu, između kojih je postavljena, svojim oblikom prati krov Gradske knjižnice te predstavljaju svojevrsno iskazivanje počasti velikom arhitektu Ivanu Vitiću. Služit će za zaštitu od sunca, a ispod nje će biti klupice na kojima će građani moći sjediti. Između nadstrešnice i prometnice posadit će se 6 judinih drva poznatih i kao drvo ljubavi", kazao nam je Danijel Mileta.

Neki jedva čekaju da se ta konstrukcija postavi , a neki "zatvaraju" oči jer se zgražaju nad ulazom ispred šibenskog kazališta koji je dijelom pokrio i devastirao taj prostor, a čelična konstrukcija će, kažu,  biti "točka na i".

Na novouređenom trgu, kao što je poznato, bit će fontana s vodenim satom i posebnih svjetlosnim efektima te klupice za sjedenje. 

U sklopu troetažne podzemne garaže s 256 parkirnih mjesta bit će uređeni i sanitarni čvorovi, trafostanica te četiri parkirališna mjesta za električne automobile.

"Privodimo radove kraju. Virus korone nije utjecao na gradilište i radnike, jer su se, između ostalog, poštivale preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, no neka oprema poput rasvjete iz Italije nam kasni. No ne  vjerujem da će nas to omesti da sve bude govovo do početka ljeta, kako smo najavljivali. Potrebno je završiti kamena opločenja na trgu, postaviti parkirnu opremu i signalizaciju po etažama garaže, postaviti novu semaforizaciju i asfalt po obodnim prometnicama, restaurirati staru kulu i bedem", objašnjava Mileta. 

Iz kategorije: Vijesti