Datum objave: 17. Travanj 2020

KORONAVIRUS U ŠIBENSKO - KNINSKOJ ŽUPANIJI / I danas jedna novooboljela osoba, obiteljski je vezana za ranije oboljelu osobu

Diana Ferić
Diana Ferić

Na današnji dan još jedna osoba s područja Šibensko-kninske županije pozitivna je na virus SARS-CoV-2. Riječ je o osobi s područja Grada Knina koja je bliski obiteljski kontakt s prethodno oboljelim osobama. S današnjim danom na području županije imamo ukupno 81 osobu oboljelu od COVID-19.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru, a dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 473 osobe, od čega je 319 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 389 osoba. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su tri dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da je jedna osoba kršila navedenu mjeru.

"Apeliramo na građane da je potrebno i dalje odgovorno se pridržavati svih mjera i uputa zdravstvene zaštite. Ostanimo u svojim kućama, održavajmo higijenu i poštujmo fizičku distancu", kažu u Županijskom stožeru civilne zaštite.

Iz kategorije: Vijesti