Datum objave: 17. Travanj 2020

ŽUPAN PAUK O UKIDANJU KARANTENE U MURTERU/ Epidemiolozi ispituju širenje virusa, pustimo struci da kaže završnu riječ!

Diana Ferić
Diana Ferić

Epidemiolozi provjeravaju imali nekontroliranog širenja COVID - 19 7u Murteru kako bi se donijela odluka hoće li biti nastavljena ili ukinuta karantena, priopćio je šibensko - kninski župan Goran Pauk, a to stoji i u odgovoru koji je poslao Općini Murter Kornati.

"Na dan 15. travnja na Murteru imamo 1 novooboljelu osobu, koja je bliski obiteljski kontakt već ranije oboljele osobe. Jučer je testirana još jedna skupina ljudi u Murteru, kako bi epidemiolozi provjerili ima li nekontroliranog širenja bolesti u općoj populaciji. Nakon toga epidemiolozi će zaključiti ima li potrebe za produljenjem karantenskih mjera", stoji u tom odgovoru.

Temeljem zaključka epidemiologa da na Murteru postoji lokalna transmisija bolesti COVID-19, a uz suglasnost Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, naselja Murter i Betina su stavljeni pod mjere karantene 25. ožujka ove godine. Od početka epidemiološke obrade na Murteru bilo je 28 oboljelih, 162 osobe su pod zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije u trajanju 14 dana, od kojih je trenutno 12 aktivnih pod mjerama zdravstvenog nadzora. "

Jasno nam je da je život pod mjerama karantene izuzetno težak za sve stanovnike Murtera, zato pozivam na strpljenje i razum. Ova mjera pokazala se više nego opravdana, a to potvrđuju epidemiološki izvidi. Pustimo struci da kaže završnu riječ", poručuje župan Pauk.

 

Iz kategorije: Vijesti