Datum objave: 12. Travanj 2020

KORONAVIRUS / Troje novooboljelih, zbog kontakata s zaraženom osobom iz šibenske bolnice i načelnik Županijskog stožera civilne zaštite

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog kontakta sa zdravstvenom djelatnicom Opće bolnice Šibensko-kninske županije pozitivnom na SARS-CoV-2, od danas je pod mjerama zdravstvenog nadzora šest djelatnika šibenske bolnice i načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije. Svima njima određena je mjera kućne samoizolacije u trajanju od 14 dana. Od 6 djelatnika bolnice, 3 su zdravstvena i 3 nezdravstvena djelatnika. Za sada nitko od navedenih ne pokazuje simptome bolesti.

Sa današnjim danom u samoizolaciji je pet liječnika, četiri medicinske sestre i tri nezdravstvena djelatnika šibenske bolnice.

Na današnji dan tri su novooboljela s područja Šibensko-kninske županije pozitivne na COVId-19. Riječ je o pacijentima iz OVB „Hrvatski ponos“ Knin, jedan je iz Knina, drugi s područja Općine Biskupija a treći s područja Općine Primošten. Za sada je 12 pacijenata iz kninske bolnice pozitivno na koronavirus.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba oboljelih od COVID-19, od kojih je jedna osoba na respiratoru i njihovo stanje je stabilno. Dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split.

U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije, provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere.

"I dalje apeliramo na građanstvo, ostanite kod kuće, izlazite samo ako je neophodno jer o nama samima ovisi koliko će ovo trajaTI",kažu u Županijskom stožeru civilne zaštite.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Iz kategorije: Vijesti