Datum objave: 11. Travanj 2020

JOŠ ČETVERO OBOLJELIH OD COVID 19 U ŽUPANIJI / Korona virus "ušao" i u šibensku bolnici, obolio jedan zdravstveni djelatnik

Diana Ferić
Diana Ferić

Među četiri novozaražene osobe od koronavirusa u Šibensko - kninskoj županiji je i zdravstveni djelatnik šibenske opće bolnice, prvi u toj bolnici otkako se ta bolest pojavila u Hrvatskoj. Dvije osobe su povezane s kninskom bolnicom od kojih je jedna zdravstveni djelatnik kninske bolnice, a druga pacijentica s područja Grada Skradina. Četvrta osoba oboljela od COVID-19 je bliski obiteljski kontakt sa zaraženom osobom s područja Općine Promina koja nema prebivalište u toj općini. S današnjim danom broj oboljelih popeo se u Županiji na 64.

Što se tiče oboljelih zdravstvenih radnika u zdravstvenim ustanovama na području Šibensko-kninske županije, na današnji dan imamo 9 oboljelih u OVB „Hrvatski ponos“ Knin i jednu osobu u OB Šibensko-kninske županije. Devet je pacijenata iz kninske bolnice oboljelo od korona virusa.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba oboljelih od COVID-19, od kojih je jedna osoba na respiratoru i njihovo stanje je stabilno. Dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 440 osoba, od čega je 240 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19. U samoizolaciji, odnosno kućnoj karanteni je 377 osoba.

U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da je jedna osoba kršila navedenu mjeru.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

 

Iz kategorije: Vijesti