Datum objave: 10. Travanj 2020

EPIDEMIOLOŠKA SLIKA DANAS / U Hrvatskoj 88 novooboljelih od CIVID -a 19, a u Šibensko - kninskoj županiji četvero

Diana Ferić
Diana Ferić

Još su četiri osobe na području Šibensko-kninske županije pozitivne na koronavirus i to dvije osobe iz Knina, jednoj s područja Općine Promina i jednoj s područja Grada Drniša. Svi novooboljeli su kontakti prethodno oboljelih u kninskoj bolnici, među njima troje je pacijenata i jedna je osoba zdravstveni djelatnik kninske bolnice.

Broj oboljelih tako se popeo na 61. Jedna osoba koja je zdravstveni djelatnik OVB „Hrvatski ponos“ Knin je iz Splitsko-dalmatinske županije, što znači da na području naše županije imamo ukupno 60 oboljelih od COVID-19.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba oboljelih od COVID-19, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split.

U karanteni su i dalje dvije osobe koji su državljani Republike Hrvatske. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije za koju je provjerom utvrđeno da kršenja mjere nije bilo.

U HRVATSKOJ je u razdoblju od 24 sata potvrđeno 88 novozaraženih od koronavirusa, 12 osoba se oporavilo, a jedna je osoba preminula u Splitu, izvijestio je u petak Nacionalni stožer civilne zaštite. "Prema današnjim podacima u proteklom 24 satnom razdoblju u Hrvatskoj imamo 88 novih bolesnika potvrđenih na COVID-19, što ukupno daje broj od 1495 bolesnika", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš. Preminula je još jedna osoba starije dobi u KBC-u Split, bila je 1927. godište te je imala niz kroničnih bolesti. Riječ je o jednoj od štićenica splitskog Doma za starije i nemoćne u kojem je došlo do zaraze koronavirusom.

Ukupno je u Hrvatskoj preminula 21 osoba. Broj novooporavljenih osoba je 12, čime ih je ukupno 231. Povećala se i prosječna dob bolesnika te sada iznosi 49,37 godina te je po prvi puta veći postotak žena (50,2 posto) koje su oboljele od koronavirusa. "Testirano je 14.612, od čega u protekla 24 sata 932 osobe. Na respiratoru su 34 bolesnika, hospitalizarno je 343, što je za 17 više od jučer, kod kuće se liječi 921 bolesnik", kazao je danas ministar zdravstva Vili Beroš.

"U ovo blagdansko vrijeme, apeliramo na naše građane da naprave dobro djelo i ostanu u svojim kućama kako ne bi ugrozili zdravlje svoje i svojih bližnji. U ovim teškim vremenima držite fizičku distancu, a socijalni kontakt sa svojim bližnjima ostvarite koristeći digitalnu tehnologiju", poručuju iz Stožera civilne zaštite Šibensko - kninske županije.

Iz kategorije: Vijesti