Datum objave: 06. Travanj 2020

ŠIBENSKI VRTIĆI UGLAVNOM SU ZATVORENI, ALI RADE PUNOM PAROM/ Odgajatelji s djecom komuniciraju online, pričaju im priče, pokazuju kako izraditi ukrase...

Diana Ferić
Diana Ferić

Otkako je počelo  doba koronavirusa i otkako su zatvorene sve škole, fakulteti  i vrtići puno se govori  o online nastavi i aktivnostima učitelja i profesora, ali ne spominji se se kako su i neki vrtići vrlo aktivni u online komunikaciji sa svojim polaznicima i  njihovim roditeljima. Gotovo svi imaju na svojim webstranicama prijedloge za određene igre, kreativne radionice i slično, a DV Osmijeh i DV Sunce imaju stalnu interaktivnu komunikaciju na Facebook stranicama koje su vrlo zanimljive, zabavne i  poticajne tako da njihovi odgojitelji itekako rade i u ovo vrijeme kada nisu fizički na poslu.

 

"Dragi naši Pužići i roditelji, pozdrav!

Da vam malo olakšamo ovo vrijeme u zatvorenom prostoru, bez vrtića i igrališta, stavljat ćemo primjera aktivnosti koje možete provoditi kod kuće  :)

Nadamo se da se družite i zabavljate sa svojom obitelji. Jako nam nedostajete i silno iščekujemo trenutak kad ćemo se svi zajedno družiti u našem vrtiću. A do tad se družimo putem interneta", jedna je od objava na Facebook stranici DV Osmijeh na kojoj odgajatelji djeci pokazuju fizičke aktivnosti, izradu ukrasa, pričaju im priče i pozivaju ih da im šalju njihove kreativne uratke.

 

Slično rade i na Facebook stranici DV Sunce na Brodarici na kojoj ovih dana predstavljaju kako napraviti ukrasne dekoracije, kako s djecom raditi jednostavne pokuse i slično.

Gradski dječji vrtić Šibenska maslina također je vrlo aktivan na svojoj web stranici, a upravo pripremaju  Facebook stranicu radi lakše interakcije s djecom i roditeljima. Dječji vrtić Smilje pozvao je na svojoj web stranici roditelje da im šalju crteže svoje djece kako bi organizirali online izložbu i virtualnu galeriju.

 

DV Žižula upravo  završava postavljanje na stranicu online vrtića za koji su odgojitelji pripremili niz videoklipova i filmića s naglaskom na sportske aktivnosti i ples,a otkako ne rade komuniciraju s roditeljima na viber grupama.

A  za sve vas koji nemate dijete vrtićke dobi  važi poziv - posjetite web i Facebook stranice naših vrtića i mnogo toga ćete korisnog naučiti i zabaviti se.

Iz kategorije: Vijesti