Datum objave: 05. Travanj 2020

IMAMO ŠESTERO NOVOOBOLJELIH U ŽUPANIJI / Dvoje je zdravstvenih radnika i to jedan zaražen u biogradskoj i jedan u kninskoj bolnici

Diana Ferić
Diana Ferić

Među šest osoba za koje je danas došao pozitivan nalaz na virus SARS-CoV19 dvije osobe su zdravstveni djelatnici. Riječ je o zdravstvenim djelatnicima iz OB „Hrvatski ponos“ Knin i Specijalne bolnica za ortopediju Biograd na Moru koji su bili u neposrednom kontaktu sa zaraženim osobama. Epidemiološki izvidi su u tijeku.

Inače, troje novooboljelih pacijenata  je iz Šibenika, dvoje iz Murtera i jedan iz Knina. Time se brojka povećala na 38 oboljelih od COVID-19. Riječ je o osobama koje su bile u direktnom kontaktu s osobama oboljelim od koronavirusa. Na Odjelu infektologije hospitalizirano je 12 pacijenata pozitivni na virus SARS-CoV-2, a troje pacijenta i dalje se nalaze na respiratoru u KBC Split.

Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca.

U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da nije bio kršenja navedenih mjera. 

Iz kategorije: Vijesti